Af - 04/05-17 14:10

Ny dansk forskning: Denne uddannelse tiltrækker flest psykopaterNy dansk forskning: Denne uddannelse tiltrækker flest psykopater

Hvis du starter uddannelse efter sommeren, bør du nok læse med her.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet øverst kan du se, hvilke faggrupper der tiltrækker flest psykopater

Har du planer om at starte på en uddannelse efter sommerferien og er nysgerrig efter at vide lidt mere om dine kommende studiekammerater? Eller har du nogensinde undret dig over sammenhængen mellem uddannelse og personlighed? Så har Aarhus Universitet måske løsningen til dig. De har nemlig undersøgt hvilke studier, der tiltrækker flest psykopater.

Ny forskning: Hver femte direktør er psykopat
Ny forskning: Hver femte direktør er psykopat

Måske har du hørt, at psykopater tiltrækkes af magt, status og social dominans. Nu ser det ud til, at denne tiltrækning også påvirker valget af videregående uddannelse.

Tidligere har det været påvist, at personlighedsmodellen 'The Big Five': indadvendt/udadvendt, bekymret/rolig, konventionel/original, upålidelig/trofast og irritabel/godmodig, har betydning for valget af studie og karriere.

Og det var på baggrund af denne viden, at et hold forskere fra Aarhus Universitet satte sig for at undersøge, hvordan det står til med de mere dystre sider af vores personlighed.

Forskerne undersøgte derfor forekomsten af den såkaldte 'dark triad' hos nyligt optagede studerende. 'The dark triad' dækker over psykopati, narcissisme og Machiavellisme (hensigten helliger midlet, red.)

Tør du tage den? Test afslører, om du er psykopat
Tør du tage den? Test afslører, om du er psykopat

De undersøgte studerende fra studierne psykologi, økonomi/business, jura og statskundskab og sammenlignede derefter de studerendes resultater. Og her var der noget om snakken i den amerikanske film 'American Psyco' med Christian Bale i rollen som den mørke og psykopatiske investor og pengemand 'Patric Bateman'.

For ifølge studiet, som først udkommer i sin fulde form til oktober, så er det nemlig uddannelser med business og økonomi, som står højest på psykopaternes rangliste over KOT-ansøgninger.

14 psykopat-tanker vi alle har haft
14 psykopat-tanker vi alle har haft

Hos de studerende på psykologi var der derimod ikke særligt mange udsving i personlighederne, og de havde dermed den laveste score på de mørke sider. Så psykologistuderende kan ånde lettet op og stoppe med at skule mistænksomt over på sidemanden.

Kilder: Aarhus Universitet og Gyldendal Den Store Danske

LÆS OGSÅ: 7 tegn på at du dater en psykopat

LÆS OGSÅ: Er din kæreste psykopat? Simpelt tjek kan give svaret

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Formand om forhandlinger: De vil have...
bt.dk
Madsens ven var med til at bygge...
bt.dk
Uhyggelig ulykke i dansk svømmehal:...
bt.dk
Axelsen efter stærkt EM-comeback:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx