Af - 02/09-15 11:39

Test dig selv: Det siger dine Facebook-likes om din personlighedTest dig selv: Det siger dine Facebook-likes om din personlighed

Hvor stor er sandsynligheden for, at du er udadvendt, homoseksuel eller lykkelig ud fra din likes?

Bildstrecke im Grossformat »

Find selv testen nede i artiklen.

En professor har udviklet en metode, der på fem sekunder gætter sig til din personlighed ud fra de ting, du synes godt om på Facebook.

Det skriver livstilssitet Lifehacker tirsdag.

En tommelfinger op ud for Justin Bieber, Brødrene Price, Metroxpress, Apple og Caroline Wozniacki på Facebook siger angiveligt en del om din personlighed. Det mener den amerikanske eliteforsker Michael Kosinski fra Cambridge University.

QUIZ: Kan en astronaut spilde kaffe på sig selv? Test din viden om livet i rummet
QUIZ: Kan en astronaut spilde kaffe på sig selv? Test din viden om livet i rummet

Curly Fries, Mozart og tordenvejr er alle indikatorer på, at man hører til den intelligente del af befolkningen, siger professoren i organisationspsykologi i et tidligere interview.

Studiet, som testen bygger på, er egentlig tilbage fra 2013, men resultatet er stadig meget underholdende at sammenligne ens egen like-analyse med sine venners.

Se hvordan det gik skribenten i toppen af artiklen.

Test dig selv: Så lidt skal du spise for at tabe dig
Test dig selv: Så lidt skal du spise for at tabe dig

De mange Facebook-likes er holdt op imod andre undersøgelser. Og der er ikke umiddelbart et system i, hvad der for eksempel indikerer meget aktivitet imellem ørerne.

- Jeg har en meget ringe idé om, hvorfor, siger Michael Kosinski, men skyder på, at kloge mennesker har en skævere måde, at udtrykke deres egne finurligheder. Herunder altså krøllet frituremad.

Testen kan findes ved at følge dette link og forbinde med sin Facebook-profil.

En del af baggrunden for testen er, at virksomheder kan finde de folk, der passer bedst til forskellige stillinger, alene ved hjælp fra Facebook. Og altså uden deres vidende og kan påvirke testen, som man kan ved en almindelig personlighedstest.

Test dig selv: Er du 'klogere' end Amalie?
Test dig selv: Er du 'klogere' end Amalie?

LÆS OGSÅ: TEST DIG SELV: Hvor mange farver kan du se?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx