Af - 14/04-14 14:59

Mystisk lys opfanget på Mars: Er der liv derude?Mystisk lys opfanget på Mars: Er der liv derude?

Et billede taget på Mars viser et mystisk og – indtil videre - uforklarligt lys, som har holdt rum-nørder verden over søvnløse.

Bildstrecke im Grossformat »

Findes der andet intelligent liv i rummet end os?

Det spørgsmål er blevet stillet mange gange - dog aldrig rigtig besvaret.

Nu er spørgsmålet endnu en gang dukket op, efter NASA's 'Curiosity Rover' i sidste uge tog et besynderligt billede fra Mars.

Dansk arkitekt udpeget til at bygge huse på Mars
Dansk arkitekt udpeget til at bygge huse på Mars

Billederne er taget af roveren med få sekunders mellemrum. På første billede, som er taget Mars-køretøjets højre kamera, kan man se et mystisk lysglimt i øverste venstre hjørne. På det andet billede, som er taget af det venstre kamera, er lysglimtet pludselig væk.

Det har fået UFO-konspiratorikere op i det røde felt. De leger for alvor med tanken om, at NASA's billede er det endegyldige bevis på, at der findes andet intelligent liv i rummet.

Mysterie om sten på Mars er løst
Mysterie om sten på Mars er løst

Ifølge Huffington Post mener Scott Waring, der er skribent på hjemmesiden UFO Sightings Daily, at der kan være tale om intelligent liv, da lyset helt tydeligt kommer nedefra.

- Et billede taget af NASA viser kunstigt lys, som skinner op... fra jorden. Dette kan indikere, at der er intelligent liv nedenunder, som bruger lys ligesom os. Det her er ikke en refleksion fra solen, ligesom det ikke er et artefakt fra billedbehandlingen af fotografiet. Kig godt på billedet i bunden af lyset. Det har en meget flad overflade, hvilket 100 procent indikerer, at det kommer derfra, skriver han.

NASA: Der er spor efter liv to steder på Mars
NASA: Der er spor efter liv to steder på Mars

Hos NASA er de lidt mere tilbagebeholdne, og Dr. Justin Maki mener i modsætning til Scott Waring, at der sagtens kan være tale om refleksion fra solen.

- En mulighed kan være, at en sten reflekterer solens lys, siger Maki til Huffington Post og forklarer, at solen på det pågældende tidspunkt stod lavt i en vest-nordvestlig retning, hvilket kunne øge chancen for en refleksion.

Derudover påpeger Dr. Justin Maki, at lyset kan stamme fra sollys, der rammer kameraets linse (CCD, red.). Dette har tidligere givet mærkværdige lys-refleksioner fra Curiosity og andre Mars-rovers.

Om Warring eller Maki har ret, må tiden samt videnskaben vise.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Tre danske byer vil ændre navn
bt.dk
Dette må du ikke gøre, når du går i...
bt.dk
Efter vildt år: Superliga-klub i plus...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx