Af - 10/09-16 10:16; Opdateret: 10/09-16 10:54

Ny forskning: Dovenskab er tegn på intelligensNy forskning: Dovenskab er tegn på intelligens

Det er ikke nødvendigvis en dårlig kvalitet at være doven. Det betyder måske bare, at du ikke er så dum endda.

storybild

Foretrækker du at tage en slapper frem for at gå en tur? Det kan være et tegn på intelligens, viser forskning. (Billede: Scanpix)

Kan du godt lide at ligge og flade ud frem for at tage en tur i fitness-center eller gå en tur?

Det kan være et tegn på, at du er intelligent, viser ny forskning fra Florida Gulf Coast University. Det skriver Independent.

Intelligente mennesker er sent oppe, roder og er gode til at bande
Intelligente mennesker er sent oppe, roder og er gode til at bande

Her har man undersøgt en gruppe studerende, der først blev bedt om at svare på en række spørgsmål - såsom ‘Jeg nyder en opgave, der indebærer, at jeg skal finde på nye løsninger til problemer’ og ‘Jeg tænker ikke mere end højst nødvendigt’.

Herefter udvalgte forskerne 30 ‘tænkere’ og 30 ‘ikke-tænkere’ og målte deres fysiske aktivitet i en uge via en anordning på deres håndled. Det viste sig, at gruppen af ‘tænkere’ var langt mindre fysisk aktive end den anden gruppe.

Galleri: 8 fantastisk dovne løsninger som fungerer
Galleri: 8 fantastisk dovne løsninger som fungerer

I studiet, som blev publiceret i tidsskriftet Journal of Health Psychology i sidste måned, konkluderer man således, at mere intelligente mennesker keder sig mindre. De kan sagtens få tiden til at gå ‘i deres egne tanker’, hvorimod folk, der ikke bruger hovedet i lige så høj grad, i stedet stimulerer hjernen med fysisk aktivitet.

Det får da også forskningslederen Todd McElroy til at advare det tænkende folk mod de negative følger af at leve et mindre aktivt liv. Alle, uanset intelligensniveau, bør stræbe efter at hæve deres aktivitetsniveau for at styrke deres fysiske helbred, påpeger han.

Derfor er det sundt for dig at sove længe
Derfor er det sundt for dig at sove længe

Hos det britiske institut for psykologi, British Psychological Society, hæfter man sig også ved, at dovenskab bestemt ikke er sundt i længden.

- En vigtig faktor, der kan hjælpe mere tænkende individer med at modarbejde manglen af fysisk aktivitet, er bevidstheden om, at de er mindre aktive - koblet sammen med bevidstheden om, hvad det koster dem ikke at være fysisk aktive. Det kan måske få dem til at hæve deres aktivitetsniveau i løbet af dagen, lyder deres kommentar.

Nyt studie bekræfter: Mænd tænder af på intelligente kvinder
Nyt studie bekræfter: Mænd tænder af på intelligente kvinder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx