Af - 09/06-15 06:06

Professor: Du lever længere, hvis du sladrer om andreProfessor: Du lever længere, hvis du sladrer om andre

Du bryder de sociale spilleregler, men det kan i sidste ende forlænge dit liv.

storybild

Det er vigtigt at sladre om andre mennesker, fastslår professorer. Dog skal man ikke sladre for meget. (Billede: Polfoto/arkiv)

Det er normalt ilde set at sladre om andre, men det er det, der adskiller os fra dyrene, og sladder er faktisk et sundhedstegn, der kan gøre, at du lever længere end andre.

Sådan lød den opsigtsvækkende melding fra psykolog og underviser i evolution ved Oxford University Robin Dunbar, da han entrerede scenen ved Cheltenham Science Festival.

- Den vigtigste faktor, hvis du vil undgå at dø, er størrelsen på dit sociale netværk. Det har en større indflydelse end noget andet - på nær at droppe cigaretterne. Dit sociale netværk har en kæmpemæssig indflydelse på din livsglæde og velbefindende, forklarede han ifølge The Telegraph.

Google sladrer om danskernes påske-vaner
Google sladrer om danskernes påske-vaner

Gentleman eller stodder: Mandens hånd sladrer om hvordan han behandler kvinder
Gentleman eller stodder: Mandens hånd sladrer om hvordan han behandler kvinder

Han forklarede videre, at sladder giver os en indikation på, hvem vi kan stole på, og det hjælper os til at skabe relationer med familie og venner.

- Sladder er blot snak mellem mennesker, og det holder os opdateret på den sociale verden, vi lever i. Så sladder gør os til mennesker. Brugen af sladder i en negativ sammenhæng er ikke set før det 18. århundrede. Det plejede at være noget, du gjorde med dine venner, fortsatte han.

Han får støtte af Jennifer Cole, der underviser i psykologi ved Manchester University. Hun har lavet flere undersøgelser for at finde ud af, hvad mennesker mener om sladder og har fundet ud af, at mennesker generelt har en mistro til folk, som sladrer for meget, men vi er også påpasselige med dem, der sladrer for lidt.

- Sociale relationer er så vigtige, og det er derfor, at sladder betyder noget, siger hun til The Telegraph.

- Vi ved, at vi forbryder os mod andres privatliv, og at det bryder de sociale spilleregler for høflighed. Men hvis folk slet ikke sladrer, kan vi ikke lide dem - vi bliver mistænksomme. Vi foretrækker, at folk sladrer en smule, siger hun.

Voldtægt? Jeg sladrer til din mor
Voldtægt? Jeg sladrer til din mor

Anonyme danskere sladrer om forhold for socialt udsatte
Anonyme danskere sladrer om forhold for socialt udsatte

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx