Af - 20/04-15 16:38; Opdateret: 20/04-15 16:54

Forskning: Derfor elsker du din hund ligeså højt som dit barnForskning: Derfor elsker du din hund ligeså højt som dit barn

Og der er godt nyt - din hund elsker også dig.

Bildstrecke im Grossformat »

Menneskets bedste ven deler særligt kærlighedshormon med os mennesker.

De fleste hundeejere kender disse to scenarier:

1) Du kigger din hund dybt i øjnene, og der er et bånd mellem jer. Ja, det er en hund, men du kan mærke, at I har et særligt bånd, der forbinder jer.

2) Dine venner - som ikke har hund - synes, du er skør, hvis du nævner det.

Men nu er der godt nyt, kære hundeejer, ny forskning giver dig nemlig et argument, som du kan bruge, når du skal svare dine skeptiske venner igen.

Det skriver Sciencemag.org.

Laila har brugt 40.000 kr. på at finde sin tre-benede hund
Laila har brugt 40.000 kr. på at finde sin tre-benede hund

Utrolig opdagelse
Studiet - der er det første af sin slags - viser, at når du kigger din hund dybt i øjnene, så udløses det samme hormon i hunden, som binder os mennesker til vores børn, og det kan ifølge forskerne være forklaringen på det tætte bånd mellem menneske og hund.

- Det er en utrolig opdagelse, der antyder, at hunde har kapret det system hos mennesket, siger Brian Hare til Sciencemag.

Brian Hare, der er ekspert i hundekognition ved Duke University i Durham, North Carolina, var ikke selv med til at foretage undersøgelsen, men han mener, at den kan være forklaringen på, hvorfor hunde fungerer så godt med mennesker, der lider af post-traumatisk stress eller autisme.

- En opdagelse af denne størrelsesorden bør blive gentaget, fordi den potentielt har så vidtrækkende konsekvenser, siger han.

TV: Da denne hund begyndte at tale gik Simon Cowell i chok og publikum amok
TV: Da denne hund begyndte at tale gik Simon Cowell i chok og publikum amok

Tog urinprøve
Takefumi Kikusui fra Azabu University i Japan og hans kollegaer fik 30 venner til at deltage i studiet med deres hund. Forskerne tog en urinprøve fra både mennesker og hund, hvorefter hunden og ejeren tilbragte en halv time alene sammen.

Resultatet viste, at de hunde, der havde haft øjenkontakt med deres ejere i flere minutter, fik en stigning af hormonet oxytocin på 130 procent. For ejerne var kærlighedshormonet steget med 300 procent.

For at understrege pointen forklarer Takefumi Kikusui, at man ikke oplevede en stigning hos de hunde, som ejerne kun havde haft lidt øjenkontakt til.

LÆS OGSÅ: TV: Er den talende hund et fupnummer?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx