Af - 15/06-16 14:44

Kan børn ikke lide dig? Her er årsagenKan børn ikke lide dig? Her er årsagen

Svaret gemmer sig i dit ansigt, forklarer forskere.

storybild

(Billede: NGD Photoworks)

Kinesiske forskere har været igennem 200 mandlige ansigter af forskellig skønhedskarakter, og svaret er klart: Børn stoler mindre på grimme voksne.

Det viser resultaterne af et studie, der for nylig er blevet publiceret i Frontiers in Psychology, det skriver Science Daily.

Det er ikke det ydre, der tæller...

Eller, det er faktisk noget vås, i hvert fald når det kommer til børn, og faktisk også voksne. Ny forskning fra kinesiske videnskabsmænd tyder nemlig på, at børn bedre kan lide voksne, der er smukke i traditionel forstand.

Små mennesker forlader sig nemlig temmelig meget på voksnes udseende, når de skal bedømme, om de kan stole på vedkommende eller ej.

Nyt studie: Så lidt sodavand kan give kræft
Nyt studie: Så lidt sodavand kan give kræft

Den nye forskning skriver sig ind i en lang række af psykologistudier, der viser, at smukke mennesker har det lettere. De fleste opfatter traditionelt smukke mennesker som både klogere, mere sociale og ikke mindst mere succesfulde.

Tidligere forskning har vist, at det gælder for voksne og babyer, og den nye forskning viser, at de gudesmukke åbenbart også har lettere ved at vinde børns tillid.

Menneskers evne til at vurdere folks troværdighed bliver bedre når man bliver ældre og voksen, og piger er bedre til det end drenge.

Det ser ud til, at forskerne har påvist, at børn er udstyret med en evne til at pejle efter hvor flotte folk er, og det bliver kun mere udtalt med alderen.

Forskning: Dette finder mænd attraktivt ved kvinder
Forskning: Dette finder mænd attraktivt ved kvinder

Sådan har forskerne gjort

De kinesiske forskere har automatisk genereret 200 mandlige ansigter med et neutralt udtryk og et blik, der ser ligeud. Derefter har de udsat 138 unge forsøgskaniner i alderen otte, ti og 12 år - og efterfølgende forholdt ansigterne for en kontrolgruppe bestående af voksne.

To panodiler kan gøre dig til en dårligere kæreste
To panodiler kan gøre dig til en dårligere kæreste

Forsøget bestod af to sessioner. Ved den første lejlighed blev barnet vist et ansigt og bedt om at vurdere, hvor troværdigt ansigtet var. I anden omgang skulle de gøre det samme og samtidig vurdere, hvor attraktivt ansigtet var.

De fandt en stærk sammenhæng imellem vurderingen af børnenes vurdering af ansigternes skønhed og troværdighed.

LÆS OGSÅ: Denne populære sommerfrugt er den rene viagra

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx