Af - 11/09-16 11:02; Opdateret: 11/09-16 17:40

Ny forskning: P-piller har en meget positiv bivirkningNy forskning: P-piller har en meget positiv bivirkning

P-piller er ikke kun godt mod uønsket graviditet, viser ny forskning.

storybild

P-piller er ikke kun godt mod uønsket graviditet, konkluderer ny forskning. (Billede: Pixabay)

OBS: Der er ikke tale om livmoderhalskræft, som vi tidligere skrev i artiklen, men derimod kræft i æggestokkene. Vi beklager fejlen.
===================================

P-piller er et glimrende værn mod uønsket graviditet, men det er faktisk ikke det eneste, de er gode imod.

De kan nemlig nedsætte risikoen for kræft i æggestokkene, viser et nyt studie, der for nylig blev offentliggjort i tidsskriftet Annals of Oncology.

Færre piger mener at opleve hpv-eftervirkninger
Færre piger mener at opleve hpv-eftervirkninger

Her har man sat sig for at undersøge dødelighedsraten for kræft i æggestokkene og fundet frem til, at antallet af dødsfald er faldet i mange lande i løbet af de seneste 20 år. Årsagen til dette, konkluderer man, er hovedsageligt brug af p-piller.

- Den primære årsag til den positive tendens er brugen af p-piller - i særdeleshed i USA og lande i Europa, hvor p-piller blev introduceret tidligt, lyder konklusionen blandt andet.

Forskerne har gransket data fra World Health Organization (WHO) og fundet frem til, at dødelighedsraten for kræft i æggestokkene over de seneste to årtier er faldet med cirka 16 procent i USA og 10 procent i Europa.

Og der er en konsistent sammenhæng mellem udbredelsen af p-piller og de lande, hvor antallet af dødsfald er faldet mest.

Professor: Derfor kan p-piller få dig til at vælge den forkerte mand
Professor: Derfor kan p-piller få dig til at vælge den forkerte mand

- Faldet er mere markant i lande i Nordeuropa og i USA, hvor p-piller er blevet taget i brug tidligere, og hvor de er mere udbredt, lyder det.

Samtidigt har forskerne fundet ud af, at dødelighedsraten er steget i store dele af Syd- og Mellemamerika i lande som Mexico, Colombia, Cuba, Venezuela og Brasilien - alle samme lande, hvor p-piller er blevet taget i brug senere og i mindre udbredt grad end i vestlige lande.

Det betyder dog ikke, at det daglige indtag af p-piller er lutter glade dage. Nogle kvinder oplever underlivsbetændelse, mens risikoen for blodpropper stiger, når man begynder at tage dem.

8 overraskende facts om p-piller
8 overraskende facts om p-piller

Derudover kan man ifølge Netdoktor.dk opleve en række mere eller mindre almindelige - men harmløse - bivirkninger som hovedpine, kvalme, humørsvingninger, pletblødning og nedsat sexlyst.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx