Af - 27/01-16 19:58; Opdateret: 27/01-16 20:10

Overraskende opdagelse: Hunde minder om mennesker på dette  punktOverraskende opdagelse: Hunde minder om mennesker på dette punkt

Ny forskning viser, at hunde analyserer ansigter på samme måde, som vi gør.

storybild

(Billede: pixabay)

Har du nogensinde tænkt på, om din hund forstår det, når du ser sur eller glad ud? Indtil for nylig har man kun set aber analysere ansigter, på samme måde som vi mennesker gør det - men nu har man fundet ud af, at hunde har samme metode.

Det er det første bevis på følelses-relaterede blikmønstre hos ikke-primater og støtter Darwins teori om, at mennesker og ikke-mennesker deler samme følelsesmæssige rødder.

Det skriver natureworldnews.com.

TV: Baby begår sit livs største fejltagelse
TV: Baby begår sit livs største fejltagelse

Et studie fra Helsinki Universitet viser, at hunde aflæser ansigtsudtryk på samme måde som os. Ved at træne hunde til at kigge på en skærm kunne forskerne give dem billeder af mennesker og hunde og på den måde fastslå, hvordan deres øjne bevæger sig, når de kigger på menneskers grimmasser.

Generelt fandt forskerne frem til, at hunde først og fremmest kigger i øjenregionen først og gennemsøgte dette område mere grundigt end næse eller mund. Dette er samme måde, vi mennesker typisk analyserer ansigter på, og det har visse fordele.

Dyrlæge: Flere hundeejere vil ikke lade deres hunde operere for vejrtrækningsproblemer
Dyrlæge: Flere hundeejere vil ikke lade deres hunde operere for vejrtrækningsproblemer

Hunde har udviklet en mekanisme, som gør dem i stand til at observere og undgå fare - og derfor får truende ansigter også mere opmærksomhed hos hunde. Dog skal det siges, at hunde bruger mere tid på at afkode andre hundes faretruende udtryk end menneskers.Et faretruende menneskeansigt viser sig at fremprovokere en afvigende reaktion i hunde.

LÆS OGSÅ: Internet-fænomen: Alle elsker dette plejehjem for hunde

LÆS OGSÅ: Kommuner dropper Blå Flag

LÆS OGSÅ: Husker du de danske hunde, der blev verdenskendte - Sådan har de det i dag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx