Af - 10/06-15 14:59

Gennembrud: Snart kan du lade telefonen op kun via wi-fiGennembrud: Snart kan du lade telefonen op kun via wi-fi

Trådløst netværk kan snart være det eneste, du skal bruge for at få strøm på mobilen.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Daniel Reinhardt)

Nyt forskningsgennembrud gør det muligt at lade mobilen op alene ved hjælp af en modtager og en trådløs router. Alt, det kræver er en opdatering af software.

Det skriver amerikanske Wired.

Glem alt om ekstra batterier, eller den nye Samsung Galaxy S6, der kan lades trådløst op på en ladeplade, forskere fra University of Washington i USA har endelig fundet en løsning, hvor man blot behøver trådløst internet for at kunne fylde på batteriet i sin smartphone.

Systemet virker op til 8.5 meter fra wifi-routeren og omdanner radiosignalerne til strøm, der kan lade batteriet op. Der er dog tale om en langsom affære, da de amerikanske telemyndigheder, FCC, har sat en begrænsning på, hvor mange radiobølger som forskernes system må bruge til strøm.

Wi-fi og mobil kan skade sædkvaliteten
Wi-fi og mobil kan skade sædkvaliteten

Den smarte opladningsmetode fungerer udelukkende som software, og der er altså ikke tale om, at man skal ud at købe nyt udstyr, når teknologien endelig kommer på markedet. Forskerne har oprettet et firma, der skal arbejde videre med løsningen, men det er endnu ikke besluttet om resultaterne skal bruges til forbrugere eller mod industrien.

Endelig: Sådan fungerer 'de tre prikker' i din online-chat
Endelig: Sådan fungerer 'de tre prikker' i din online-chat

Teknikken tillader endda, at man kan være på nettet samtidig med, at mobilen lader op via det trådløse netværk.

- Vi har optimeret routeren sådan, at vi kan levere konstant jævn strøm uden at det går særlig meget ud over wifi-forbindelsen, siger Bryce Kellogg, der er en af forskerne bag det revolutionerende projekt.

Sådan blokerer du de irriterende spilanmodninger på Facebook
Sådan blokerer du de irriterende spilanmodninger på Facebook

- I stedet for at sende strøm på en trådløs kanal, så sender vi på tre forskellige kanaler, der ikke har overlapper hinanden. Det gør os i stand til at levere den samme mængde strøm uden at det påvirker nogle af kanalerne, uddyber forskeren.

Det er endnu uvist, hvornår løsningen kommer til at blive udbredt på verdensplan. Første skridt er, at forskerne skal lige have overtalt hardware-folkene, der står bag routerne til et samarbejde.

LÆS OGSÅ: Her er 12 gode råd, der gør din iPhone endnu smartere

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny overraskende forskning: Drik...
bt.dk
Sofie Linde deler første billede,...
bt.dk
Stor mystik om Superliga-profils skade
bt.dk
Ung mor sagsøger tv-kanal: Blev fyret...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx