Af - 25/04-16 21:52

Matematik-lektor: Her er den bedste Lotto-strategiMatematik-lektor: Her er den bedste Lotto-strategi

Matematik-lektor giver et tip til, hvordan det bedst kan betale sig at spille Lotto.

Bildstrecke im Grossformat »

Alle ved, at muligheden for at vinde den helt store Lotto-gevinst er lille, men alligevel kan mange ikke lade være med at spille den ugentlige kupon. For tænk nu, hvis man vandt.

Men er det hele fuldstændig tilfældigt, eller kan man bruge en matematisk strategi og derved øge sine chancer for at vinde den store gevinst? Det svarer lektor ved Institut for Matematik og Computer Science på DTU Compute Andreas Stockmarr på i et interview med Videnskab.dk.

Danske Spil efterlyser vinder af 28 millioner i Lotto
Danske Spil efterlyser vinder af 28 millioner i Lotto

Matematik-lektoren forklarer, at et godt trick er at prøve at vælge nogle lottotal, som så få som muligt spiller på. På den måde øger man nemlig sine chancer for at score flere penge, hvis man vinder.

- Hvis du kan finde en kombination af tal, som andre ikke spiller, så kan du jo få en højere gevinst, hvis du vinder. Man hører meget ofte, at folk spiller på deres fødselsdag, men de datoer kan jo kun gå frem til tallet 31. Hvis man regner med, at mange gør sådan, så kan man vælge selv spille på nogle andre numre, siger han til Videnskab.dk.

Andreas Stockmarr fastslår imidlertid, at man ikke kan bruge matematik til at øge sine vinderchancer generelt. De er de samme uanset hvad.

- Man skal gøre sig klart, at når man køber en lottokupon, så køber man ikke en realistisk chance for at vinde. Du kan ikke gøre noget ved sandsynlighederne - hvis du spiller en lottorække, er der altid den samme chance for, at en række vil vinde, siger han.

Chancen for at vinde førstepræmien i Lotto er 1 til 8.347.680 ifølge Danske Spil.

Lotto-vinder af 12,5 millioner stadig ikke fundet
Lotto-vinder af 12,5 millioner stadig ikke fundet

Danskere spillede flere penge hjem til staten i 2015
Danskere spillede flere penge hjem til staten i 2015

Kæmpe lottogevinster får ikke danskerne til at kvitte jobbet
Kæmpe lottogevinster får ikke danskerne til at kvitte jobbet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx