Af Niels Pedersen - 14/01-18 21:21

Kontroversiel, ny forskning: Derfor er mænd tiltrukket af kvinder i høje hæleKontroversiel, ny forskning: Derfor er mænd tiltrukket af kvinder i høje hæle

Videnskabsfolkenes konklusion får ligestillingsforkæmpende kendis til at rase.

storybild

(Billede: Iris (modelfoto). )

En gruppe forskere har undersøgt, hvorfor mænd godt kan lide, at kvinder går i høje hæle - og resultatet er ret kontroversielt.

Ifølge forskerne bag undersøgelsen, skyldes det simpelthen, at kvinder i højhælede sko 'signalerer, at de er klar til sex', men flere angriber forskernes metode og undersøgelsens validitet. Det skriver Mirror.

Forud for undersøgelsen havde forskerne den teori, at mænd er tiltrukket af den vinkel mellem ryggen og bagdelen, kvinder får, når de går i høje hæle. For at teste teorien viste forskerne 82 mænd billeder af kvinder i tætsiddende tøj, hvorefter de bad testpersonerne vurdere, i hvor høj grad de fandt kvinden på billedet tiltrækkende.

På nogle af billederne var kvinderne iført stiletter med 12 cm høje hæle, mens de på andre billeder bar helt almindelige, flade sko. Fælles for alle billederne var, at kvindernes fødder og ansigter ikke kunne ses. På den måde sikrede forskerne sig, at testpersonerne udelukkende baserede deres svar på den kropsholdning, kvinden på billedet havde - ikke om hun var iført højhælede sko eller ej.

'Idet ingen højhælede sko kunne ses i nogle af studiets stimuli, kan resultatet ikke forklares som en association mellem højhælede sko og opfattelser af kvinders seksualitet, en medie-konstrueret præference for høje hæle eller andre årsager til, at mænd måtte foretrække den type sko,' skriver forskerne bag undersøgelsen, som blev ledet af David Lewis fra Murdoch-universitetet i Australien ifølge Mirror i tidsskriftet Frontiers in Psychology.

Testpersonerne var især tiltrukket af kvinder, som havde et svaj i ryggen på næsten 45 grader, noget kvinderne - uden at testpersonerne kunne se det - fik ved at være iført høje hæle. Ifølge forskerne skyldes det simpelthen, at mænd anser kvinder med svaj i ryggen som 'mere parat til at dyrke sex'.

Men det giver den engelske skuespiller og ligestillingsforkæmper Nicole Thorp ikke meget for.

»Jeg tvivler på, at en kvinde nogensinde har taget et par højhælede sko på og tænkt, 'jeg vil vise dem, at jeg er klar til sex. De antagelser, de kommer med i undersøgelsen, er farlige og blåstempler en voldtægtskultur,« siger hun til Mirror.

Nicole Thorp, som blandt andet har en rolle i tv-serien Coronation Street, skabte overskrifter over hele Storbritannien, da hun sidste år afslørede, at hun blev fyret fra sit tidligere kontorjob i London, fordi hun nægtede at gå i højhælede sko.

Det fremgår ikke af historien, præcis hvordan forskerne bag undersøgelsen skabte koblingen mellem, at testpersonerne fandt kvinder med svaj i ryggen attraktive, og at det skulle bygge på en antagelse af, at de pågældende kvinder var mere klar til at dyrke sex.

LÆS OGSÅ: Forskere forbløffede over fund på Mars: 'Hvordan vil NASA forklare det?'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Det så du ikke på tv:...
bt.dk
Kvinde død i trafikulykke
bt.dk
Eriksen om sammenligning med Michael...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx