Af - 09/01-17 17:19

Her er den søskende, du skal gifte dig medHer er den søskende, du skal gifte dig med

Er du den største, mellembarn eller den yngste? Her er dit bedste match.

Bildstrecke im Grossformat »

Her er en række tip til, hvilke mennesker, der passer sammen, når man kigger på, hvilke rækkefølge, de er født i.

For eksempel passer to førstefødte ikke særlig godt sammen.

Det skriver Business Insider Nordic.

Hvis du har brug for flere praj, når du skal finde den eneste ene, så kan det være, at du skal følge psykologiprofessoren Kevin Lemans råd og kigge på, hvilket nummer den udkårne har i søskenderækken.

Psykologens råd baserer sig blandt andet på forskning fra 1960'erne, hvor 236 erhvervsledere og deres ægtefæller fik analyseret deres personlighed og kædet det sammen med om de var den ældste eller yngste i blandt deres søskende, eller om de var mellembarn.

Har du en bror eller en søster? Så klarer du dig bedre på dette punkt
Har du en bror eller en søster? Så klarer du dig bedre på dette punkt

Desuden baserer Business Insider, deres anbefalinger et videnskabeligt fra 2003 fra tidsskriftet 'Human Nature,' der giver et hint om, hvorvidt to mennesker passer sammen. Hertil kommer et tysk studie, hvor 3.000 familier er blevet analyseret som en del af videnskabsmændenes arbejde.

Førstefødte

To førstefødte er på papiret ikke det ideelle match, hvis man skal have et langvarigt forhold til at holde i årevis. Den ældste søskende har ofte en personlighedstype, der er ambitiøs, og det kan give et clash, hvis der er to, der gerne vil være lederen i et forhold.

Er man alligevel faldet for en anden, der også er den ældste i flokken, så foreslår psykologen Kevin Leman, at man forsøger at lade være med at gøre sin partner bedre, man skal istedet holde sin mund og holde igen med kritik. Derefter skal man klart definere, hvem der gør hvad i forholdet, så det ikke kommer til magtkampe, når der skal betales regninger, købes ind eller gøres rent.

Denne fejl begår de fleste på første date
Denne fejl begår de fleste på første date

Derimod passer en ældste søskende bedst sammen med den yngste i flokken. På den måde kan storebroren- eller -søsteren lære sin partner en ting eller to om at være organiseret, mens lillesøskende-typen kan holde stemningen let og minde den førstefødte om, at man ikke behøver at tage alting lige seriøst.

Ifølge det tyske studie, så er det optimalt, hvis det er kvinden, der er født først. Det er bedst for harmonien i dette match.

QUIZ: Kan du gætte, hvem deres kendte søskende er?
QUIZ: Kan du gætte, hvem deres kendte søskende er?

Det kan dog også lade sig gøre for den ældste i flokken at finde sammen med en partner, der både har store- og mindre søskende. Sådanne forhold kan dog være forvirrende for den førstefødte, da mellembørn ofte kan være tilbagetrukne og mindre gode til at kommunikere, hvad de føler. Derfor kræver det, at de førstefødte er omhyggelige med at spørge ind til partnerens følelser.

Mellembarnet


Ligesom i forhold med en førstefødt, så betyder den reserverede holdning og manglen på lyst til at kommunikere, at to mellembørn er det værste, der kan ske. Når begge parter klapper sammen om, hvad der foregår inde i dem, så bliver det svært at få løst problemerne i tide for at få forholdet til at glide.

15 irriterende ting alle søskende kender til
15 irriterende ting alle søskende kender til

Når to mellembørn har fundet sammen, så råder psykologen til, at man sørger for at give hinanden en masse rum til at have venskaber udenfor forholdet, samtidig med, at man viser hinanden respekt i det daglige. For eksempel ved at give en melding på telefonen, hvis man er for sent på den til en aftale.

Dog skal folk, der er født ind i midten af søskendeflokken være dem, der har de bedste forudsætninger for at skabe et ægteskab, der bare holder. Det kan blandt andet tilskrives deres evne til at indgå i kompromiser og forhandle med de andre søskende.

Bedste match for et midterbarn er at finde sammen med den yngste i flokken. Her finder man et godt match imellem den lille søskendes gode sociale kompetencer og de kan kommunikere, da mellembarnet ikke føler sig truet. Nogle mellembørn kan dog have en tilbøjelighed til at være nedladende, og i kombination med søskendeflokkens yngste, der ofte kan være selvcentrerede, så kan det være en god huskeregel, at man ikke bør gøre grin med hinanden. Grin kun MED hinanden, ikke af hinanden.

LISTE: 9 tegn på at du er klogere end de fleste
LISTE: 9 tegn på at du er klogere end de fleste

Den yngste


Hvis du er den yngste, så gør du det sværest for dig selv, hvis du finder sammen med en anden, der også var den mindste i flokken. Det kræver klare aftaler om, hvem der klare hvad i hjemmet, for hvis man bare regner med, at det går, så kommer det hurtigt til at sejle med ubetalte regninger, tomt køleskab og gæster, som man ikke vidste, at den anden havde inviteret.

De yngste har en tendens til at sende aben videre, og det kommer selvsagt til at gå galt, hvis der er to af den slags i et forhold. Det bedste man kan gøre at være super opmærksom på, at man ikke kun hører det, som man vil høre, samt at man passer på, at man ikke manipulerer med ens partner. Samtidig skal man arbejde med at holde hinanden op på de ting, man har aftalt, samt lade være med at gå i forsvarsposition per automatik. Dog skal man stadig huske at have det sjovt, det er trods alt det, som børneflokkens yngste er bedst til.

Bedste match for den lille i søskenderækken er den førstefødte, som det er beskrevet ovenfor.

LÆS OGSÅ: Dette barn i søskenderækken er forældrenes favorit

LÆS OGSÅ: Forskning: Det er sundt at have en lillebror eller lillesøster

LÆS OGSÅ: Overraskende! Dette nummer i søskenderækken har mest succes

LÆS OGSÅ: Ekspert: Det her er den bedste aldersforskel mellem søskende

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slukker Palles VM-drøm: Får ikke...
bt.dk
Bank går konkurs
bt.dk
Mysterium på Christiania: Hvorfor...
bt.dk
Politiet har fundet lig i nedbrændt hus
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx