Af - 28/12-16 21:09

Disse madvarer får dine prutter til at lugte værstDisse madvarer får dine prutter til at lugte værst

Er dine prutte nogle gange så slemme, at du skammer dig? Så frygt ej - der er hjælp at hente.

storybild

"Fy for ..." (Billede: Scanpix/Iris)

De færreste kan se sig fri for en gang imellem at have slået en prut så slem, at man selv tænker ‘FØJ for satan!’. Og i de forgangne juledage har det med høj sandsynlighed været ekstra slemt.

Læger begik kæmpe fejl: Pludselig kom hendes prutter ud af skeden
Læger begik kæmpe fejl: Pludselig kom hendes prutter ud af skeden

Det er selvfølgelig ikke noget at skamme sig over, for vi er jo alle mennesker. Men hvis du gerne vil skåne dine medmennesker for de værste lugtgener, så er der visse madvarer, du bør holde dig fra.

Australske forskere fra Monash University i Melbourne har således sat sig for at undersøge hvilke madvarer, der bidrager mest til den velkendte stank af rådne æg. Og det har de gjort ved rent faktisk at blande afføring med forskellige fødevarer, skriver britiske Metro.

Derfor er du altid oppustet
Derfor er du altid oppustet

Det er svovlbrinte, som dannes i maven, der forårsager prutters grimme lugt. Og forskerne har fundet ud af, at fødevarer, der indeholder et stof kaldet cystein, gør stanken ekstra slem.

Cystein findes blandt andet i kød, mejeriprodukter som mælk og ost og andre fødevarer, der har et højt indhold af protein, og et højt indtag af disse kan forøge mængden af svovlbrinte i maven helt op til syv gange.

Derfor lugter din afføring mindre, når du prutter meget
Derfor lugter din afføring mindre, når du prutter meget

Der er imidlertid andre fødevarer, du kan indtage for at modvirke produktionen af den ildelugtende gas. Det drejer sig blandt andet om følgende typer mad, der nedsætter mængden af svovlbrinte med op til 75 procent:

Kartofler, bananer, korn, bælgfrugter (som ærter og bønner), artiskokker, asparges og såkaldte fruktaner, som findes i hvedeprodukter. Disse fødevarer modvirker gasudviklingen, fordi de nedbrydes før proteiner.

Æggehørmer eller siver? Det siger dine prutter om dig
Æggehørmer eller siver? Det siger dine prutter om dig

- Fokus bliver fjernet fra proteinerne, så der ikke produceres svovlbrint, forklarer Chu Yao, der står bag forskningen, ifølge Metro.

- Det forklarer også, hvorfor bodybuildere, der indtager store mængder protein, er kendt for at have ildelugtende prutter, supplerer hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Godt nyt for tusindvis af danskere:...
bt.dk
Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx