Af VIDENSKAB.DK - 07/05-17 12:47; Opdateret: 07/05-17 20:29

Overraskende opdagelse: Dine øjne afslører, om du er liderligOverraskende opdagelse: Dine øjne afslører, om du er liderlig

Ny forskning viser, at dine øjne kan sige meget mere om dig, end du måske tror.

storybild

(Billede: Scanpix / Iris )

Pupillerne udvides, når vi kigger på en person, vi finder seksuelt tiltrækkende.

Det er der ikke noget nyt ved. Mere overraskende er det, at øjnenes respons ikke påvirkes af, om den anskuede person er nøgen eller har tøj på. Ikke desto mindre er det konklusionen på et nyt studie fra University of Kent, skriver Videnskab.dk.

Forskerne bag studiet undersøgte, hvorvidt pupillerne blev udvidet mere, når forsøgspersonerne kiggede på henholdsvis meget seksuelt eksplicitte og lidt seksuelt eksplicitte billeder af mennesker af det køn, de tiltrækkes af.

Læs mere på Videnskab.dk: Har du et ansigt, som kvinderne kan lide?

Ved brug af eyetracking-teknologi fandt forskerne ud af, at pupillernes respons på billeder af mænd og kvinder viste sig at være kønsspecifik, men ikke afhang af, hvor seksuelt eksplicit billedet var.

»Vi fandt ud af, at ændringer i pupillernes størrelse, når forsøgspersonerne så på billeder af mænd og kvinder, hang sammen med deres selvrapporterede seksuelle orientering,« siger Janice Attard-Johnson, som forsker ved University of Kent.

Anden forskning indikerer, at billeder af nøgne mennesker forårsager stærkere fysiske reaktioner i eksempelvis kønsorganerne end billeder af påklædte.

Læs mere på Videnskab.dk: Derfor kysser vi med lukkede øjne

Men det er altså ikke tilfældet med øjnenes respons. Det indikerer, at ændringer i pupillernes størrelse fremkaldes af lavere niveauer af seksuel ophidselse, end hvad tilfældet er for andre fysiske reaktioner.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Hør selv: Uddøde danske dialekter vækkes til live

Føj da! Fisk styres af parasit, der lever i dens øjne

Første gang på video: Blækspruttehanner i vild kamp

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fie og Frederik: Derfor gider vi ikke...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
Politiet: Person er ramt i låret...
bt.dk
Fornem hyldest til Magnussen: Han er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx