Af - 12/01-17 17:26

Studie: Sådan skal du snakke for at få din hvalp til at elske digStudie: Sådan skal du snakke for at få din hvalp til at elske dig

Hører du også til den gruppe mennesker, der helt ubevidst kommer til at tale babysprog til en lille hundehvalp? Det er helt normalt, og det giver fuldstændig mening.

storybild

Mange mennesker bliver helt bløde i knæene, når de ser en lille hundehvalp, og galskaben bliver ofte toppet af med en høj og skinger stemme, der siger ting som “Heeeeeej Vuffiiiiii!”, “Skal du ud at gå tur? Gå tur?”.

Udefra virker det som galskab, men nu viser videnskaben, at vores firbenede hundevenner faktisk elsker, når vi taler til dem som var de små børn. Det skriver britiske Metro.

Rapporten, der er udkommet i tidsskriftet Proceedings of the Royal Society B, fortæller, at hvalpe bliver mere opmærksomme, hvis du taler til dem i et højere og “sødere” toneleje.

Hundes måde at huske på minder om menneskets
Hundes måde at huske på minder om menneskets

Forskerne bag rapporten bad frivillige (mennesker) om at kigge på hundebilleder og sige den samme sætning til hundene. Der fandt man ud af, at jo yngre hunden på billedet var, desto højere toneleje blev de talt til. Intensiteten i talen steg også, når de frivillige blev præsenteret for et billede af en hvalp.

Man inddelte talefaconen i to dele: Hvalpesnak og almindelig hundesnak, hvor den sidste type var mere neutral end den lettere fjantede hvalpesnak.

Hvalpesnakken mindede altså ekstremt meget om babysprog.

TV: Hund holder tablet, så baby kan se tegneserier
TV: Hund holder tablet, så baby kan se tegneserier

Bagefter afspillede forskerne lyden for en række hunde, og der fandt man en overraskende tendens hos de firbenede lyttere.

Ældre hunde var simpelthen ligeglade med en højere tone og intensitet, mens de yngre hunde blev mere opmærksomme og nysgerrige, når optagelserne indeholdt almindelig hundesnak og hvalpesnak. .

Hele 90 procent af hvalpene reagerede hurtigere, kiggede mere og kom tættere på højtalerne i længere tid, når de blev præsenteret for “hvalpsk”.

Mand redder sin hund fra kænguru i boksekamp: Her er den tragiske sandhed bag videoen
Mand redder sin hund fra kænguru i boksekamp: Her er den tragiske sandhed bag videoen

Så det giver faktisk ret meget mening, når du går helt i selvsving og pludrer løs til en lille hvalp - i kommer simpelthen tættere på hinanden.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK flirter med skrækscenarie: 'Det...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen bør lytte...
bt.dk
Mogens Palle afslører snedig plan:...
bt.dk
Mourinho parkerede bussen: Sevilla...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx