Af - 09/05-16 10:45

JA! Du er mere liderlig om sommerenJA! Du er mere liderlig om sommeren

Sommeren gør dig mere kåd. Et levn fra vores forfædres tid, mener professor i psykologi.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Scanpix)

Du kender det helt sikkert. Det er sommertid, og din sexappetit vokser i takt med varmegraderne. Og det er bestemt ikke kun dig, der får mere lyst til sex.

Flere amerikanske undersøgelser viser således, at salget af kondomer, antallet af personer, der bliver smittet med kønssygdomme, og unge mennsker, der mister deres mødom, alle stiger i sommerperioden, ligesom at flere googler porno, prostitution og datingsider.

Det skriver quartz.com.

Liderlig bulldog måtte skæres fri af brandmænd
Liderlig bulldog måtte skæres fri af brandmænd

Det er bare svært at sige præcist hvorfor, forklarer Patrick Markey, professor i psykologi ved Villanova University.

- Vi ved ikke, om det er en form for rester fra vores forfædres tid, at vi har denne parringscyklus , eller om det er nogle andre omstændighederne. Når du ser det her mønster, som så mange forskellige datakilder viser, så siger du, ok, vi har en sexcyklus. Det er der helt sikkert, vi bare ikke, hvorfor det er sådan, siger Patrick Markey til quartz.com.

Forskning: Du bliver en idiot, når du er liderlig
Forskning: Du bliver en idiot, når du er liderlig

Ifølge psykologiprofessoren er der teorier om, at det ligger i vores formering, da vores sæd eksempelvis bliver bedre om sommeren, og hormonerne begynder at boble i kroppen. Han tror dog, at det er en noget mere simpel grund.

- Jeg kan godt lide ideen om, at når det er sommer, er vi meget ude, det er varmt, de studerende har fri fra skole, der foregår flere sociale arrangementer, og vi har mindre tøj på, siger han og tilføjer:

- I videnskaben har man altid en teori og data til at støtte den teori, men her er det helt omvendt. Vi har data, der viser denne trend, og nu forsøger vi så at finde en historie til den data.

LÆS OGSÅ: TV: Dansk Facebook-stjerne kan ikke gå i fred

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx