Af - 17/11-15 08:12

Drop Facebook: Så bliver du gladere og mindre stresset viser dansk undersøgelseDrop Facebook: Så bliver du gladere og mindre stresset viser dansk undersøgelse

En nyt dansk forskningsprojekt viser, at du både bliver gladere og mindre stresset, hvis du dropper Facebook.

storybild

(Billede: Flickr: Chris Hunkeler)

Udlandet er opsat på at finde ud af, hvad der gør os danskere så glade. Lige nu skriver flere store internationale medier om et dansk studie, som viser, at hvis du dropper Facebook - i hvert fald i en kort periode -, bliver du gladere og mindre stresset.

Det skriver Business Insider.

Pia K revser ny landsholdstrøje: Jeg forstår det ikke?
Pia K revser ny landsholdstrøje: Jeg forstår det ikke?

Det er Københavns Happiness Research Institute, der for nylig offentliggjorde en rapport kaldet 'The Facebook Experiment.' Her har instituttet undersøgt folks adfærd, efter de fik besked på at droppe det sociale medie helt i én uge.

Ifølge rapporten angav gruppen, som stoppede med at bruge Facebook, et 'væsentligt højere tilfredsstillelsesniveau'. På en skala fra 1-10, hvor deltagerne blev bedt om at angive, hvor tilfredse de var med deres liv steg tallet fra 7,52 til 8,12 i gennemsnit.

En mors tankevækkende eksperiment: Læg nu den mobil
En mors tankevækkende eksperiment: Læg nu den mobil

De angav blandt andet også, at de følte sig gladere, mere beslutsomme og mindre ensomme sammenlignet med gruppen, der brugte Facebook som normalt.

I alt involverede undersøgelsen 1.095 deltagere, hvor hele 94 procent sagde, at de besøger Facebook hver dag og 80 procent angav, at de brugte det sociale medier mere end 30 minutter om dagen.

Fup-Matas og svindel-Fona: IT-svindlere står bag falske Facebook-konkurrencer
Fup-Matas og svindel-Fona: IT-svindlere står bag falske Facebook-konkurrencer

Undersøgelsen fortæller intet om, hvordan det kan påvirke en person at droppe Facebook på længere sigt. Men en kort pause kan altså give flere forskellige positive virkninger. Blandt mente de Facebook-frie deltagere også, at de blev mere socialt aktive og nemmere kunne koncentrere sig.

LÆS OGSÅ: Del dine billeder hurtigt: Snart kan facebook genkende dine venners ansigter

LÆS OGSÅ: Thulesen om Løkkes nye asylstramninger: Endelig!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx