Af - 01/09-14 19:09

Flittige Facebook-brugere har lavere livskvalitetFlittige Facebook-brugere har lavere livskvalitet

To forskere konkluderer dette ud fra en stor undersøgelse af den italienske befolkning, samt kan de sociale medier have en negativ påvirkning på din livskvalitet.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Folk, der er flittige brugere af sociale medier som Facebook, stoler angiveligt mindre på andre folk, og de har en lavere livskvalitet.

Det konkluderer to forskere fra henholdsvis Italien og Luxembourg, skriver prestige-universitet Massachusetts Institute of Technology (MIT), der ligger i USA, i deres videnskabelige magasin.

Fabio Sabatini fra Sapienza University i Rom og Francesco Sarracino fra STATEC i Luxembourg har studeret en undersøgelse fra 2010/2011, hvor 50.000 italienere deltog.

Det er ifølge det videnskabelige magasin første gang, at man arbejder videnskabeligt med dette emne ud fra en så stor base af brugere.

Facebook-blær er et tegn på dårlig selvtillid
Facebook-blær er et tegn på dårlig selvtillid

I undersøgelsen blev deltagerne blandt andet bedt om at angive, hvor højt de selv vurderede deres livskvalitet på en 10-skala, samt hvordan de brugte internettet og sociale medier som Facebook og Twitter.

Resultatet af undersøgelsen viste, at der en stærk sammenhæng mellem folks livskvalitet og deres brug af sociale medier.

Helt præcis har forskerne konkluderet, at folks tillid til andre afhænger af daglig interaktion med andre ansigt-til-ansigt, og da sociale medier jo foregår bag en skærm, så bliver din tillid til andre påvirket i en negativ retning.

I sidste ende fører dette til, at din livskvalitet daler, mener forskerne.

De to forskere fremhæver, at online diskrimination og had overfor andre på de sociale medier spiller en vigtig rolle. Ud fra undersøgelsen konkluderer Sabatini og Sarracino, at hvis man modererer sider som Facebook, så kan man modarbejde den tendens.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Teenager dræbt i arbejdsulykke
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
DF-top: Messerschmidt vil gøre...
bt.dk
Kim Larsens søn var bange for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx