Af - 20/09-15 17:36

Bruger du mikrobølgeovn? Dét gør den ved din madBruger du mikrobølgeovn? Dét gør den ved din mad

Er det godt eller skidt at bruge mikrobølgeovnen? Harvard-professor giver svaret.

Bildstrecke im Grossformat »

Er du en af de mange danskere, der flittigt benytter dig af mikrobølgeovnen, når du skal varme mad op? Så er der godt nyt: For uanset hvad dine omgivelser måtte mene, så er det faktisk dig, der har fat i den lange ende.

Sammenlignet med mad, der er kogt på komfuret, eller tilberedt i en konventionel ovn, så er mikrobølgeovnen nemlig den bedste løsning.

Det fastslår adjunkt ved Harvard School of Public Health, Guy Crosby.

- Generelt så resulterer mikrobølgeovne i mindre tab af næringsstoffer sammenlignet med at koge eller stege maden, siger professoren til Huffington Post.

Guide: 5 ting du ikke vidste, du kunne lave i din mikrobølgeovn
Guide: 5 ting du ikke vidste, du kunne lave i din mikrobølgeovn

- Det er en tør måde at opvarme maden på, så vandopløselige næringsstoffer som mange B-vitaminer og vitamin C forlader ikke fødevaren, fortsætter han og understreger, at det naturligvis forudsætter, at du ikke lægger maden i et vandbad, inden du smækker den i mikroovnen.

En anden fordel er, at fødevaren udsættes for varme i væsentligt kortere tid. Nogle næringsstoffer får ødelagt deres kemiske struktur, hvis de udsættes for varme i for lang tid.

Den allerbedste metode for særligt grøntsager er dog formentlig dampning, fastslår Harvard-professoren. Og professor Susan Nitzke fra University of Wisconsin-Madison er enig.

- Skær maden i store stykker og tilbered den hurtigt og i kort tid inden servering. Dampning og mikrobølgeovnen er rigtig gode måder at tilberede maden hurtigt på, siger hun.

Denne mikrobølgeovn er livsfarlig - få en ny
Denne mikrobølgeovn er livsfarlig - få en ny

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx