Af - 19/10-15 18:37

Laboratorie-burgeren på vej: Kan den løse verdens problemer?Laboratorie-burgeren på vej: Kan den løse verdens problemer?

Hollandske forskere har udviklet verdens første laboratorie-burger, som vil komme på markedet til en rimelig pris inden for fem år, bebuder de.

Bildstrecke im Grossformat »

En gruppe hollandske forskere har fremstillet verdens første laboratorie-burger, og deres mål er nu, at den skal lanceres på markedet inden for fem år – og til en pris, som er konkurrencedygtig med den ægte vare.

Det beretter BBC News.

- Jeg er overbevist om, at vi vil have det på markedet inden for fem år, siger en af burgerens udviklere, professor Mark Post fra Maastricht University i Holland, ifølge BBC News.

For to år siden blev den første prototype af burgeren præsenteret – og spist – i London. Den første udgave kostede 215.000 pund – eller 2,18 millioner kroner. Forskerne er nu gået ind i kampen for at sætte skub i produktionen, og på at få arbejdet prisen ned på et niveau, hvor den vil kunne konkurrere med almindelige burgere.

Nu svarer burgerbar-ejer: Derfor svinede jeg kunde til
Nu svarer burgerbar-ejer: Derfor svinede jeg kunde til

- Jeg er ekstremt begejstret over udsigten til at få produktet i handlen. Og jeg er overbevist om, at når det bliver tilbudt som et alternativ til kød, vil et stigende antal mennesker få svært ved ikke at købe vores produkt af etiske årsager, siger en af forskerne bag burgeren, Peter Verstrate, som nu har stiftet firmaet, Mosa Meat, sammen med de øvrige forskere.

Laboratorie-burgeren er fremstillet af stamceller fra kvæg, og forskernes mål er at fremstillet hakket kød, som smager og koster det samme som det, man i dag kan købe i supermarkeder.

De undersøger blandt andet, om man kan masseproducere det kunstige kød med en 3D-printer.

Dansk burgerbar-ejer til kunde: 'Du havde en ubehøvlet præmenstruel entré'
Dansk burgerbar-ejer til kunde: 'Du havde en ubehøvlet præmenstruel entré'

Et af argumenterne for at udvikle burgeren har været, at man derved vil kunne afhjælpe de globale problemer med fødevaremangel, da det koster langt mindre energi at fremstille det kunstige kød.

Herunder kan du se forskernes introduktion til den kunstige burger:


LÆS OGSÅ: Sur smiley: 11 grader varmt kød fundet på hip burgerbar

LÆS OGSÅ: TV: Så hurtigt kan man kværne en burger, når der er fredagsbar

LÆS OGSÅ: Fastfoodgiganter klar til priskrig

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Fire år efter et af de største...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx