Af - 08/02-16 13:55

Fede mennesker kan sagtens være helt sundeFede mennesker kan sagtens være helt sunde

Fed og fit er ikke nogen modsætning. Derfor bør opfattelsen af hvad der er en sund vægt laves om, fastslår forskere i nyt studie.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet kan du læse, hvordan børn ofte ender med at blive overvægtige.

Masser af fede og overvægtige kan sagtens være perfekt sunde, når handler om om højt blodtryk, kolesterol og blodsukkeret, og mange tynde mennesker behøver ikke være spor sunde.

Det viser et nyt amerikansk studie af amerikanske borgere, som fastslår at næsten halvdelen af USA's voksne overvægtige ikke var i forøget risiko for diabetes 2, forhøjet blodtryk og hjertekarsygdomme. Blandt de fede var hver tredje sund. Tilgengæld blev flere end hver tredje af de normalvægtige kategoriserede som usunde.

- Den dominerende måde at tænke vægt og sundhed på, nemlig at overvægtige altid er usunde, er fejlagtig, siger, en af researcherne bag studiet, som er udført på University of California, Santa Barbara ,Jeffrey Hunger, som mener, at måling af BMI dermed ikke er anvendeligt som mål for sundhed.

Men selv om studiet, hvis undersøgelser er baseret på 40.000 voksne amerikanere mellem 20005 og 2012, således viser at fede kan være sunde og tynde usunde, så fremgår det samtidigt, at risikoen for at være usund er størst blandt de fede. Alligevel mener Jeffrey Hunger at man bør smide badevægten ud:

- Lige nu har vi total fokus på vægt, selv om vi i stedet burde tale om sundhed. Borgerne bør i stedet glemme alt om deres vægt og i stedet forsøge at forbedre deres helbred ved at spise sundt, bevæge sig og få nok søvn, siger Jeffrey Hunger, der opfordrer til at samtalerne om sundhed og vægt skifter fokus.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx