Af - 28/04-16 21:17

Størrelsen ER afgørende- men ikke på den måde, du trorStørrelsen ER afgørende- men ikke på den måde, du tror

En ny undersøgelse foreslår, at størrelsen rent faktisk har noget at sige, når det kommer til kvindens orgasme, men det er ikke størrelsen på penis, det handler om

Bildstrecke im Grossformat »

Har du spekuleret over, hvad der sker i kroppen, når du får en orgasme? Klik dig gennem galleriet her, og bliv klogere.

Det er oftest mandens penisstørrelse og form, der er samtaleemnet, når det handler om hvor tilfredsstillende sex er for kvinder.

Men en ny undersøgelse har set nærmere på kvindekroppens forskelligheder, og på hvad anatomien betyder for kvindens evne til at få orgasmer, skriver New York Post.

Forskere: Derfor er sex-orgasme sundere end onani
Forskere: Derfor er sex-orgasme sundere end onani

Forskere fra Indiana Universitet har fundet ud af, at det i virkeligheden kan handle om form og størrelse på kvindens vagina, der afgør om hun kan få en orgasme eller ej.

Undersøgelsen viste, at kvinder der har klitoris placeret 2,5 centimeter fra eller tættere på urinrøret vil have nemmere ved at få en orgasme ved penetration. Også kaldet en 'skedeorgasme'.

Mange kvinder kender ikke deres eget underliv
Mange kvinder kender ikke deres eget underliv

Det skyldes, at når klitoris sidder tæt på urinrøret, så kan kvinden opnå tilstrækkelig med tilfredsstillende friktion omkring klitoris, hvilket gør det muligt for hende at nå en orgasme ved sex.

Sidder kvindens klitoris derimod over 2,5 centimeter fra urinrøret, så er det usandsynligt, at hun kan få en orgasme via penetation.

En af forskerne bag undersøgelsen, Elisabeth Lloyd fra Kingsley Instituttet for forskning i sex, køn og reproduktion ved Indiana Universitet-Bloomington råder kvinder til at blive mere fortrolige med deres egne kroppe.

Kvinder søger ikke lægehjælp for orgasme-problemer
Kvinder søger ikke lægehjælp for orgasme-problemer

Hun forklarer, at hvis du ved, hvor din klitoris sidder, så kan du hjælpe dig selv til bedre at forstå, hvad der fungerer for dig og din partner under samleje.

- Kvinder kan lave en opmåling alene eller med deres partnere, så de bedre kan forstå deres seksuelle oplevelser, siger hun.

Emma Watson afslører: Jeg bruger dette sex-website
Emma Watson afslører: Jeg bruger dette sex-website

Hun understreger dog, at kvinder ikke nødvendigvis når 'klimaks' hver gang de har sex med penetration, for det er ikke noget, der sker hver eneste gang for kvinder.

- Vi har lært i vores undersøgelse, at der en del kvinder, der ikke får orgasme ved penetration regelmæssigt.

Undersøgelsen fastslår således også, at kvinder, der slet ikke oplever orgasmer ved penetration, ikke er unormale.

For mange orgasmer kan ødelægge dit forhold
For mange orgasmer kan ødelægge dit forhold

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx