Af - 07/10-15 13:15

Mænd og kvinder reagerer forskelligt på seksuel utroskabMænd og kvinder reagerer forskelligt på seksuel utroskab

Mænd reagerer stærkere på seksuel utroskab end kvinder.

Bildstrecke im Grossformat »

Man siger, at mænd er fra Mars og kvinder er fra Venus, og egentlig bevidner det ordsprog om, at mænd og kvinder er meget forskellige. Det gælder også, når det kommer til, hvordan vi reagerer på utroskab. Det skriver den norske avis VG.

Mænd bliver mest jaloux over sex, mens kvinder reagerer stærkere, hvis manden bliver forelsket i en anden. Det viser ny norsk forskning fra Norges naturvidenskablige universitet i Trondheim, NTNU.

- Vores resultater bekræfter den teori, at mænd reagerer stærkere på seksuel utroskab end kvinder. Kvinder reagerer mest på følelsesmæssigt utroskab, siger lektor Mons Bendixen, Institut for Psykologi, NTNU til VG.

Er du dine venner 'utro' med telefonen? Pas på, siger psykolog
Er du dine venner 'utro' med telefonen? Pas på, siger psykolog

Resultaterne kommer efter en undersøgelse om jalousi med 1.000 daltagende. I undersøgelsen blev der blandt andet spurgt til en tænkt situation, hvor partneren både havde været forelsket og haft sex med en anden.

Kvinderne svarede at det emotionelle (forelskelsen) var værst. Mændene svarede oftest det seksuelle, forklarer lektoren bag undersøgelsen.

Psykologer havde på forhånd forventet, at kvinder og mænd reagrerede forskelligt på spørgsmål om utroskab og jalousi, men alligevel blev de overraskede over, at kønsforskellen var så stor.

Ifølge evolutionær psykologi frygter kvinderne mest, at deres partner skal forholde følelsesmæssigt til en anden kvinde, fordi hun traditionelt har krævet, at han bruger alle ressourcer på hende.

For mænd er truslen, at kvinden kan have været ham utro og er blevet gravid, og han dermed har investeret tid i en kvinde, der føder en anden mands barn.


LÆS OGSÅ: Her er privatdetektivens fem tegn på, om din partner er utro

LÆS OGSÅ: Utroskabssite hacket: Vil afsløre alle navne med nøgenbilleder

LÆS OGSÅ: Erik har sex med dyr: - Jeg er mest til hunde og køer

LÆS OGSÅ: Dating-apps kan være årsag til stigning i sexsygdomme

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
S-profil kan være færdig i dansk politik
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx