Af - 16/06-16 13:09

Hver tiende mand kommer for tidligtHver tiende mand kommer for tidligt

En undersøgelse viser, at mange oplever tidlig sædafgang. En sexolog fortæller, hvad der skal til for at holde længere i sengen.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er et udbredt problem.

Hver tiende danske mand oplever at have for tidlig sædafgang, hvilket svarer til at omkring 250.000 danskere døjer med ikke at kunne holde i sengen.

Det viser en ny, stor undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed på Syddansk Universitet.

3.364 mænd i alderen 16 til 64 år har svaret på, hvor ofte de har tidlig sædafgang. Det oplever 9,5 procent at have ofte eller hver gang, viser undersøgelsen.

Tidlig sædafgang kan være ødelæggende for et parforhold, lyder det fra sexolog og stifter af Sexologiskolen, Yazmin Fox.

Danske unge er mest liderlige: Så tilfredse er de med deres sexliv
Danske unge er mest liderlige: Så tilfredse er de med deres sexliv

- Problemet er, at når man har sex, vil man gerne nyde det. Det svarer til, at man får en gæst, man længe gerne har villet se, men som straks går igen. Så er man ikke motiveret for at have den gæst igen.Det er både manden, partneren, parforholdet og intimiteten, der lider, siger hun.

Sexologen forklarer, hvorfor det er nødvendigt for en mand at kunne holde orgasmen tilbage, hvis han ønsker at tilfredsstille sin partner.

- Kvinder tænder typisk meget langsommere end mænd. Det er et must for kvinder at have gang i forspil og selve elskoven over noget tid, så de kan få så meget lystfølelse og glæde, at de opnår en orgasme og en seksuel og følelsesmæssig tilfredsstillelse.

Sådan holder du længere
Ifølge Yazmin Fox kan alle mænd lære at overvinde tidlig sædafgang. Vigtigst er det at kende sin krop, så manden kan bremse sit klimaks, hvis det sker for hurtigt.

Sexologen giver her et fundamentalt råd til at kunne præstere længere i sengen.

- Det er meget vigtigt, at mændene mærker og bliver bevidst om det punkt, vi kalder ‘point of no return’. Går man over det punkt, får manden udløsning.

Ny undersøgelse: Det tænker vi på, mens vi har sex
Ny undersøgelse: Det tænker vi på, mens vi har sex

- Hvis manden er blandt dem, der har meget svært ved at holde på krudtet, så er det vigtigt, at han trækker sig helt ud. Det er ikke altid nok bare at holde en pause inde i hende, siger Yazmin Fox.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx