Af - 07/10-14 19:55

20 minutters daglig træning kan forbedre din hukommelse20 minutters daglig træning kan forbedre din hukommelse

Ifølge et nyt studie kan du med meget lidt træning forbedre din hukommelse.

storybild

Blot 20 minutters daglig træning kan forbedre din hukommelse, lyder resultatet i et nyt studie. (Billede: Polfoto/AP/Arkivfoto)

Der er mange fordele ved at besøge træningscentret en gang imellem, men hvis du har brug for endnu en, så læs med her: Blot ved at styrketræne i 20 minutter om dagen kan du forbedre din hukommelsesevne.

Har du pjækket fra træning i dag? Det har denne 9-årige dreng ikke!
Har du pjækket fra træning i dag? Det har denne 9-årige dreng ikke!

Det er i forvejen kendt, at styrketræning kan hjælpe ældre med at forhindre - eller i hvert fald udskyde - sygdomme som alzheimers og demens, men ifølge ny forskning fra Georgia Institute of Technology har unge voksne også mentalt gavn af vægtløftning. Og så behøver det ikke engang at tage lang tid.

- Vores studie indikerer, at folk ikke behøver at dedikere store mængder af tid for at give deres hjerne et boost, siger forskningsleder Lisa Weinberg til instituttets hjemmeside.

I det nyligt publicerede studie blev to grupper af testpersoner - bestående af hver 23 personer på gennemsnitligt 20 år - undersøgt. Halvdelen trænede, halvdelen gjorde ikke.

Nyt apparat giver dig stød, hvis du IKKE træner
Nyt apparat giver dig stød, hvis du IKKE træner

Den aktive gruppe fik spændt det ene ben fast til en speciel stol, hvor de skulle lave 50 løft på deres personlige maksimumvægt. Hos den passive kontrolgruppe blev benene løftet automatisk af en maskine.

Forinden blev alle deltagende bedt om at se på 90 forskellige billeder, og 48 timer senere blev de vist 180 billeder, hvoraf de oprindelige 90 indgik. Opgaven var så at bestemme, hvor mange af dem, de kunne huske.

- Den interessante opdagelse er, at deltagerne, som styrketrænede, faktisk klarede sig bedre i hukommelsestesten. De huskede flere billeder, siger Lisa Weinberg.

Nyt studie viser: Kaffe hæmmer Alzheimers
Nyt studie viser: Kaffe hæmmer Alzheimers

Helt præcist huskede den passive gruppe 50 procent, mens den aktive gruppe huskede 60 procent.

- Det, der sker under fysisk træning er, at det forårsager frigivelse af visse hormoner, som kan påvirke din hjerneaktivitet, siger hun.

Lisa Weinberg påpeger, at man ikke nødvendigvis behøver at lave styrketræning. Andre former for fysisk aktivitet kan også booste hjernen.

- Der er en masse ting, du kan gøre derhjemme. Du kan lave squats med vægte, det er en god en, siger hun.

Junkfood ødelægger din hukommelse
Junkfood ødelægger din hukommelse

I videoen herunder forklarer Lisa Weinberg, hvordan studiet er blevet til.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Hareide om smertehelvede: 'Når du...
bt.dk
BT afslører: Dansk fighter tilbudt...
bt.dk
Læserne om Støjbergs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx