Af Finn Bjørvig Hansen - 05/07-17 21:46; Opdateret: 06/07-17 08:30

Internettet undrer sig: Hvad lavede dette offer for Pompeji sekunder før sin død? Internettet undrer sig: Hvad lavede dette offer for Pompeji sekunder før sin død?

Her er videnskabens svar.

storybild

Denne mand er en af de mange, der blev overrasket af den vulkanske aske for tusinder af år siden. Var han virkelig igang med at masturbere? (Billede: Instagram / pompeii_parco_archeologico)

Hvad ville du tage dig til, som det sidste du gjorde her på jorden, hvis du var i færd med at brænde op og blive begravet i aske i flere tusinde år?

En af de kroppe, der er bevaret i italienske Pompeji, synes at give et svar.

Den forbrændte mand ser ud til at holde sig for skridtet, mens alt omkring ham brænder.

Det skriver metro.co.uk.

Pompeji var en større romersk by nær Napoli, der blev ødelagt og delvis begravet af et vulkanudbrud. Det var et langvarigt og katastrofalt udbrud af vulkanen Vesuv, som begyndte ved middagstid den 24. august i 79 e.Kr og strakte sig over to dage.Billedet af kroppen, der er bevaret i Pompejis Garden of Fugitives, er gået viralt i denne uge.

Mange har kommenteret det og foreslået, at han måske brugte sit sidste øjeblik på jorden, til at få sig en smule selvtilfredsstillelse.Vulkanologen Pier Paolo Petrone siger: »Det er umuligt at påvise en 'masturberende mand'.«

»Den mand, der ses på billedet, er en voksen mand, der blev dræbt af en varm pyroclastisk bølge. Varm gas og aske, som dræbte de fleste levende mennesker rundt om Vesuv. Med både armene og benene buet på grund af den høje varme. Beklageligvis må vi skuffe de folk, der er på internettet. Han er måske ikke død, mens han 'lavede, hvad han elskede',« sagde Petrone.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forskere bag kæmpe studie: Det her er...
bt.dk
'Skyldige' Ramos om Salah-skade:...
bt.dk
Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Reaktionerne strømmer ind: Danskerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx