Af - 23/06-15 15:21

Advarsel: Dette skal du ikke gøre i skinny jeansAdvarsel: Dette skal du ikke gøre i skinny jeans

Universitetslektor og neurolog Thomas Kimber advarer mod at sidde på hug for længe, hvis man har stramme bukser på. Det sker, efter en kvinde endte på hospitalet.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er ganske normalt at se folk på gaden gå rundt i stramme jeans.

Men en 35-årig australsk kvinde må fortryde, at hun ikke lige havde taget et par joggingbukser på, da hun skulle hjælpe en bekendt med at flytte.

Hun lå nemlig hjælpeløst på jorden i flere timer, efter hun blev ramt af akut kompartmentsyndrom. Det var så slemt, at hun var nødt til at kravle ud på vejen for at kalde efter hjælp.

Det fremgår af en artikel i den seneste version af det videnskabelige tidsskrift the Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry.

Kvinden sad på hug i køkkenet i flere timer, da hun var i gang med at tømme køkkenskabene i forbindelse med en flytning. På vej hjem mistede hun følelsen i fødderne og blev ramt af syndromet, som lægerne mener blev gjort værre af, at hun havde stramme jeans på.

Kompartmentsyndrom er en tilstand, hvor muskler begynder at hæve eller bløde på grund af et øget tryk i kropsdelen, og i dette tilfælde var det kvindens lægmuskler, det var gået ud over.

Hun blev indlagt på the Royal Adelaide Hospital med alvorligt hævede underben. Lægerne var nødt til at klippe bukserne op. Kvinden havde pådraget sig muskel- og nervefiberskade på grund af episoden.

Men heldigvis var det ikke værre, at hun gik fra hospitalet på egen hånd fire dage senere.

Universitetslektor og neurolog Thomas Kimber fra hospitalet, der står bag artiklen i tidsskriftet, fortæller, at man helst skal undgå at sidde på hug for længe, når man har stramme bukser på, men at stramme bukser ikke er farlige i sig selv.

Du kan læse mere om kompartmensyndrom ved at klikke her.

LÆS OGSÅ: Ja, vi er nået her til: Jeans-firmaer overvejer phablet-venlige lommer

LÆS OGSÅ: Skuespillerinde beskylder Adam Sandler-film for sexisme

LÆS OGSÅ: 'Trendy' fædre hitter på Instagram

LÆS OGSÅ: Mand gik tavs på gaden i 10 timer: Folks reaktioner vil få dig til at grine

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx