Af - 20/09-16 06:34; Opdateret: 26/12-16 22:27

Undersøgelse: Chihuahuas er mere aggressive end kamphundeUndersøgelse: Chihuahuas er mere aggressive end kamphunde

En af de mindste hunderacer er blandt de mest aggressive, viser ny undersøgelse.

Bildstrecke im Grossformat »

Vi har i årevis hørt, at såkaldte kamphunde som pitbullterriere er nogle af de mest glubske og aggressive hunde, man kan anskaffe sig - og den er da også omfattet af den såkaldte hundelov, der forbyder racen her i Danmark.

Hundeejere er mindst utro, mens katteejere er nogle banditter
Hundeejere er mindst utro, mens katteejere er nogle banditter

Men en ny undersøgelse tyder på, at pitbulls slet ikke er værst, når det kommer til aggressivitet hos hunde. Det er derimod den langt mindre chihuahua, der er det. Det skriver The Atlantic.

Hjemmesiden Dognition, der blandt andet specialiserer sig i hundes sind og opførsel, indsamler data fra sidens betalende brugere ved hjælp af at tage dem igennem en række lege med deres hunde, der er designet til at vurdere vores firbenede venners hukommelse.

Reddet fra gaden: Pitbull kan SLET ikke stoppe med at smile
Reddet fra gaden: Pitbull kan SLET ikke stoppe med at smile

For nylig spurgte Dognition tilfældigt udvalgte brugere ind til, hvor aggressive deres hunde er i forskellige situationer - som at møde nye hunde, nye børn eller hunde, der er større eller mindre end dem selv. Mere end 4.000 hundeejere har svaret, og i næsten alle tilfælde viser det sig, at chihuahuaen er den mest aggressive ud af de 35 mest populære hunderacer.

- Chihuahuas blev indrapporteret som de mest aggressive - især over for større hunde, de ikke har mødt før. Men inden nogle chihuahua-ejere farer i flint, skal det nævnes, at ingen af racerne er blevet indrapporteret som værende specielt aggressive. Chihuahuas slår ud som ‘moderat aggressiv’ i nogle målinger, men er som hovedregel bedømt som ‘nogen gange aggressive’, skriver Brian Hare, der ejer Dognition.

De løj pitbull død for at frelse den fra grusom ejer
De løj pitbull død for at frelse den fra grusom ejer

Derimod ser det helt anderledes ud med den frygtede pitbullterrier:

- Den amerikanske pitbullterrier - en race, der ofte beskrives som ekstremt aggressiv - blev konsistent rangeret som en af de mindst aggressive hunde. Med undtagelse af deres opførsel over for nye hunde, skriver Brian Hare.

Han understreger dog, at ejerne af pitbulls kan være påvirket af den generelle opfattelse af deres hunde, når de har svaret på undersøgelsen. Men han henviser samtidigt til et andet studie, der også konkluderer, at pitbullterriere er blandt de mest tolerante racer.

Internettet går amok over denne hunde-adoption
Internettet går amok over denne hunde-adoption

Brian Hare, der foruden Dognition forsker i hundes intellekt ved Duke Institute for Brain Science, er fortaler for, at der ikke bliver lavet love for og imod hunde på baggrund af deres race. Det giver ingen mening ifølge ham.

- Måske forstår vi i fremtiden genetikken bag aggression godt nok til at advare folk, inden en hund bider nogen - men som det ser ud nu, kan man ikke se på en hund, om den er aggressiv, mere end man kan på et menneske, skriver han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx