Af - 08/11-15 21:03

Se listen: Det afslører din blodtype om digSe listen: Det afslører din blodtype om dig

En blodtype tiltrækker for eksempel myg, mens en anden gør det lettere at blive alkoholiker.

Bildstrecke im Grossformat »
Ifølge det videnskabelige tidsskrift 'Neuropsychobiology' er folk med blodtype A mere tilbøjelige til at lide af tvangshandlinger. På den lyse side, så viser et nyt japansk studie også at folk med netop denne blodtype tilhører de mest vedholdende af alle blodtyper. Desuden bliver de fremhævet som intelligente og tilbageholdende. Hvis du har blodtype O, så har du måske langt mærke til, at myggene svirrer meget om netop dine ører. Blodtypen tiltrækker mange typer myg, men heldigvis er der også gode ting, der følger med i købet. Med blodtypen er man nemlig resistent overfor de mest dødelige former for malaria. Flere studier fra 1970'erne og -80'erne har fundet en svag sammenhæng i mellem en højere hyppighed af alkoholisme. Forskerne mente, at de havde fundet antigener, der ændrede den måde, at kroppen reagererede på spritten, når det ramte immunforsvaret. Studiet viser, at et hævet niveau af stresshormonet cortisol kan føre til at alt fra fremskyndet aldring til en ubændig lyst til fastfood. Hvis man er under stress i længere tid, så kan tilstanden blive kronisk, og det er dårligt nyt, hvis man er i besiddelse af blodtype O, ifølge den amerikanske veteranstyrelse, der har forsket i emnet. Her viser resultaterne nemlig, at det tager længere tid for folk med denne blodtype at få cortisol-niveauet til at dale igen efter en stresset situation. For folk med blodtypen AB kan det med årerne blive svært at kunne huske ting. Hos ældre mennesker viser det, at netop denne blodtype kan have problemer med at lære nye ting. På den positive side, så har AB-holdet en tendens til at være medfølende for deres omgivelser og de er omstillingsparate uden at miste dem selv i processen. Folk med denne blodtype er lidt et mysterium for de japanske forskere. Blodtypen kommer nemlig med selvmodsigende resultater, men man knytter alligevel personlighedstræk som passionerede, kreative og stærke til denne blodtype. På den negative side fremhæver forskerne, at B-typerne kan være selviske og udforudsigelige.

Her kan du se, hvilke ting, der følger med de fire forskellige blodtyper.

Forskning viser, at der er flere ting, som kan kædes sammen med blodtypen.

Der er mange ting, som dit blod kan fortælle om dig, kolesteroltal, blodtal og så videre, og der er en masse ting, som den røde væske ikke kan sige så meget om.

En hurtig søgning på internettet viser, at der er væld af artikler, der angiveligt laver en kobling imellem de fire store blodtyper A, B, AB og O og, hvad for en slags mad, man bør spise og hvem man bør date. Det er der bare ikke ret meget forskning, der kan bakke op.

Derimod er der en række ting, der er blevet bekræftet af en videnskabelig fremgangsmåde. Det spænder vidt fra en forhøjet risiko for visse typer af sygdomme og til, om man er det foretrukne mål for sommerens myg.

Ny forskning afslører overraskende fordel ved at danse
Ny forskning afslører overraskende fordel ved at danse

Det skriver det videnskabelige magasin Neuropsychobiology på baggrund af resultater fra det japanske teknologiinstitut.

Se de måder, som din blodtype kan påvirke dit liv på i toppen af artiklen.

Spis dette krydderi i tre måneder og tab dig tre gange så meget
Spis dette krydderi i tre måneder og tab dig tre gange så meget

En af de ting, som forskerne lige nu håber på, at de kan opklare ved hjælp af blodtyperne er de tarmbakterier, som man mener har en kæmpe indflydelse på menneskers ve og vel.

For tre år siden kom europæiske forskere frem til, at der i grove træk findes tre forskellige kombinationer af bakterier i tarmen, og det kan være relateret til de fire blodtyper. Selv om videnskabsfolkene ikke fik bevist deres tese.

Ny forskning slår fast: Du kan sagtens spise fed mad og tabe dig!
Ny forskning slår fast: Du kan sagtens spise fed mad og tabe dig!

Siden da har finske forskere fundet en sammenhæng imellem blodtype og specifikke bakteriearter i tarmsystemet. De finske forskere påpeger, at der er brug for mere forskning, men det kan samtidig betyde, at læger kan hjælpe patienter med at navigere i kostpyramiden.

På den måde, at man vælger den diæt, der passer bedst til de bakterier, man har i tarmen, og det kræver kun en blodprøve.

Foto: Polfoto/AP

LÆS OGSÅ: Derfor får du lyst til at ryge når du drikker

LÆS OGSÅ: Forskning afslører: Her er de 15 mest vanedannende madvarer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Overraskende forudsigelse: Hamilton...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx