Af - 19/03-17 16:52; Opdateret: 19/03-17 17:18

Forskning: Dette tøj får kvinder til at tage sig klogere udForskning: Dette tøj får kvinder til at tage sig klogere ud

Især på unge omkring 21 år.

storybild

Ny forskning har undersøgt, hvordan folk blandt andet opfatter kvinders intelligens ud fra deres påklædning.


Det skriver britiske Independent.

En dyb udskæring, høje hæle og et kort skørt er måske ved at skifte status fra at signalere mindre begavelse til at vise intelligens, forklarer en britisk forsker. Kvinder, der går mere udfordrende klædt bliver både opfattet som intelligente og så har de også en mindre tilbøjelighed til sidespring. I hvert fald hos unge studerende, forklarer en britisk professor.

Det videnskabelige forsøg fandt sted på britiske University of Bedfordshire, hvor 64 studerende blev bedt om at vurdere to forskellige kvinder ud fra deres udseende og give dem karakterer på syv forskellige punkter, heriblandt intelligens, opfattet jobstatus og moral. De studerende var i snit 21 år gamle.

10 tegn på, at du har en høj intelligens
10 tegn på, at du har en høj intelligens

Kvinderne, som de studerende skulle vurdere udseendet på, var henholdsvis klædt i en bluse med en dyb udskæring, samt et kort skørt og en jakke. Den anden mundering bestod af et længere skørt og en top, der dækkede noget mere hud.

Til forskel fra tidligere undersøgelser indenfor det samme område, så viser holdningen fra det nye studies unge testpersoner, at man vurderer kvinder i udfordrende tøj både mere kløgtige og med højere moral end tidligere. De andre værdier havde ikke ændret sig.

Intelligens forsvinder fra menneskets genpulje
Intelligens forsvinder fra menneskets genpulje

- I modsætning til vores tidligere forudsigelser, så viste det sig, at det seksualiserede tøj gav højere målinger på intelligens og troskab, siger professor i socialpsykologi Alfredo Gaitan overfor Independent og forsætter:

- Så er spørgsmålet bare om opfattelsen hos folk har skiftet så meget, at man ikke længere kommenterer på en kvindes påklædning? Vi tror, at der stadig er negative holdninger derude, men at folk måske er begyndt at se mere positivt på det sexede look.

Studiets deltagere blev bedt om at rangere de to kvinder i forsøget på syv faktorer: Troskab, jobstatus, moral, personlighed, villighed til at dyrke sex og intelligens.

LÆS OGSÅ: En lille 'morfar' midt på dagen gør dig klogere

LÆS OGSÅ: Har du kun få venner? Så er du måske klogere end gennemsnittet

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Er du anspændt og stresset? Giv dig...
bt.dk
Barcelona smadrede Girona: Se...
bt.dk
Derfor har du købt blomster i dag...
bt.dk
14-årig rapper vælter Danmark: Vi har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx