Af - 06/12-15 12:18

Fire fejl du med garanti laver når du vasker hårFire fejl du med garanti laver når du vasker hår

Her er fire typiske fejl, som du helt sikkert også kommer til at lave, når du vasker hår.

Bildstrecke im Grossformat »

Vi har alle hver vores specielle ritualer, vi gennemfører, når vi vasker hår. Og nogle gør det hver dag, mens andre kun vasker hår et par gange i ugen.

Men der er nogle ting, som de fleste af os gør, men som vi burde lade være med, skriver oprah.com.

Du bruger den samme shampoo året rundt

Dit hår kan vænne sig til den shampoo, du bruger, og så har den ikke længere den rigtige effekt. Derfor skal du jævnligt skifte shampoo. Desuden kan dit hår have brug for forskellige typer shampoo: hvis dit hår er tørt, skal du tage højde for det, mens du kan have brug for en anden slags, hvis din hovedbund i en periode er sart.

Dit hår er ikke vådt nok

Du har svært ved at fordele shampooen, hvis ikke dit hår er sjaskvådt, før du putter sæben i. Bliver sæben ikke ordentligt fordelt, vil noget af dit hår stadig være fedtet efter hårvasken.

Du skaber for meget friktion

Hvis du masserer shampoen for meget og for hårdt ind i håret, kan du skabe for meget friktion. Det kan betyde, at dit hår bliver statisk og kruset, og det er de færrest, som gerne vil have det. I stedet skal du bruge blide strøg med fingerspidserne - lige som frisøren gør det.

Du skyller sæben ud i for varmt vand

Hvis du vasker håret med for varmt vand, risikerer du at få tørt hår og tør hovedbund. Skru ned for temperaturen af vandet, når du skyller shampoo ud. Det vil "lukke" hårstråene, og så får du et mere glansfyldt og fugtigt hår, skriver opera.com.


LÆS OGSÅ: Hudproblemer? Pas på disse faretegn

LÆS OGSÅ: GALLERI: Galt eller genialt? Se læsernes kreative adventskranse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx