Af - 22/01-15 21:30

Føler du dig tyk? Så bliver du det også...Føler du dig tyk? Så bliver du det også...

Føler du dig tyk, selvom du din vægt er helt normal? Det skal du lade være med, for forskning viser, at du så har større risiko for at blive overvægtig.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

Tallet på vægten er helt normalt, men spejlbilledet fortæller dig noget ganske andet. Og dét kan være farligt, viser en undersøgelse, der snart bliver offentliggjort i Psychological Science.

Hvis du selv mener, du er tyk, har du nemlig stor risiko for rent faktisk at blive det. Det skriver Science of Us.

Undersøgelsen viser, at normalvægtige 16-årige, der selv mente, at de var overvægtige, har 40 procent forhøjet risiko for at blive fede, inden de fylder 30 år, fortæller Angelina R. Sutin fra Florida State University College of Medicine.

Chris MacDonald: - Fedme er ikke en karakterbrist
Chris MacDonald: - Fedme er ikke en karakterbrist

6.523 personer blev målt og vejet som henholdsvis 16-årige og igen som 28-årige. Sutin og hendes hold af forskere slog ned på dem, der havde et normalt BMI, men som opfattede sig selv som overvægtige.

12 år senere sammenlignede forskerne den gruppe af unge med dem, der havde en mere korrekt opfattelse af deres egen vægt, og tallene talte deres tydelige sprog:

Dem med forkert selvopfattelse havde 40 procent større risiko for at blive overvægtige end deres normalvægtige venner, der - ganske i tråd med virkeligheden - opfattede dem selv helt normale.

Omfattende studie: Light-produkter kan gøre dig fed
Omfattende studie: Light-produkter kan gøre dig fed

Surin peger på, at det sandsynligvis skyldes, at unge, der er bange for at være overvægtige, oftere vælger fastekure, afføringsmidler og andre usunde slankemetoder.

Hun mener, at 'selv-stigmatisering' er en større risikofaktor end først antaget. Man bliver, hvad man tror.

Dagens opfordring må således lyde på at tænke positivt om dig selv - og din vægt.

LÆS OGSÅ: Nutidens forældre kan ikke selv se, at deres børn er overvægtige

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx