Af - 18/08-15 13:16; Opdateret: 18/08-15 13:35

Sådan kan hårdt arbejde og tunge løft påvirke din evne til at blive gravidSådan kan hårdt arbejde og tunge løft påvirke din evne til at blive gravid

Kvinder, der enten løfter tungt eller arbejder for meget, kan have problemer med at få børn, viser et nyt videnskabeligt studie.

Bildstrecke im Grossformat »

Kvinder, der arbejder mere en 40 timer om ugen eller ofte løfter tungt, kan have sværere ved at blive gravide end deres medsøstre, der ikke har samme belastninger. Det viser ny amerikansk forskning.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forskerne bag studiet har fulgt 1.739 amerikanske sygeplejerske, der forsøgte at blive med barn. De anslog, at godt 16 procent af dem ikke nåede deres mål om at undfange en baby indenfor 12 måneder, og at fem procent stadig ikke efter to år ventede sig.

De sammenkæder, at hvis man arbejder mere end 40 timer om ugen, så tager det omkring 20 procent længere at blive gravid end kvinder, der har en uge på mellem 21 og 40 timer.

Ny forskning om kærestesorger: Derfor bliver kvinder hårdest ramt
Ny forskning om kærestesorger: Derfor bliver kvinder hårdest ramt

Hvis de børnehungrende sygeplejersker rutinemæssigt flyttede på en vægt, der vejede lidt over 11 kilogram flere gange om dagen, så kunne også det forlænge tiden med hele 50 procent.

- Vores resultater viser, at tungt arbejde, både i form af fysisk anstrengelse og mange arbejdstimer, ser ud til at have en hæmmende effekt på kvindelige sygeplejerskers evne til at blive gravide, lyder det fra det videnskabelige studies forfatter, Audrey Gaskins, der er tilknyttet Harvard T.H. Chan School of Public Health i Boston.

Vejen til kvinders hjerte: Sådan hjælper mad på romantikken
Vejen til kvinders hjerte: Sådan hjælper mad på romantikken

De fleste sunde par kan typisk blive gravide på mellem tre og seks måneder, selv om processen kan tage længere tid for de, der er lidt oppe i årene eller får deres frugtbarhed påvirket af helbredsmæssige tilstande, rygning eller stort indtag af alkohol.

Antallet af nattevagter eller skiftende aftenarbejde blev ikke kædet sammen med, hvor længe det tog kvinderne at opnå gevinst i dobbeltsengen.

Det er dog ikke alle, der er enige i studiets konklusioner. Ph.D og lektor i epidemiologi Courtney Lynch fra Ohio State University mener, at det snarere handler om, at de travle kvinder kan være for udmattede til at dyrke sex.

Et barn garanterer ikke barnløse mod depression
Et barn garanterer ikke barnløse mod depression

Og uden sex, ingen trippende barnefødder.

- Hvis det her er sandt, så er det sikkert fordi, at disse kvinder har mindre sex på grund af deres krævende arbejde, siger Lynch.

Hun anbefaler, at par bør have sex mindst to gange om ugen. Desuden bør kvinden holde sig på en sund vægt, få en masse motion og undgå rygning og stress.

LÆS OGSÅ: Forskere: Den er god nok - derfor fryser kvinder mere end mænd

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx