18/12-17 14:27

Kvinder tænder 'overraskende' meget på muskuløse mændKvinder tænder 'overraskende' meget på muskuløse mænd

Nu er der endnu en god grund til at finde det støvede adgangskort til fitnesscentret frem, når den værste julemæthed har lagt sig i januar. I hvert fald for mændene.

storybild

Et australsk forsøg viser nemlig ikke overraskende, at kvinder er mest tiltrukkede af muskuløse mandekroppe. Det skriver The Guardian ifølge Videnskab.dk

Læs mere på Videnskab.dk: Kvinder tænder på korte ben

De australske forskere har vist fotografier af mandeoverkroppe med slørede ansigter til 160 kvinder og bedt dem om at bedømme, hvor tiltrækkende de var. Resultatet er entydigt:

»Vi var ikke overraskede over, at kvinder finder fysisk stærke mænd attraktive… Det, der overraskede os, var, hvor stærk effekten faktisk var« siger forskningsleder Aaron Sell fra Griffith University i Queensland til The Guardian ifølge Videnskab.dk.

»Vores data kunne ikke finde én eneste kvinde, der foretrak svage eller feminine mandekroppe.«

Læs mere på Videnskab.dk: Hetero-kvinder tænder også på damer

Mændene i studiet havde på forhånd foretaget en styrketest, og netop styrke viste sig at være den stærkeste indikator for, om manden blev bedømt attraktiv eller ej. Høje mænd havde desuden en mindre fordel, mens overvægtige mænd blev lavere bedømt.

Undersøgelsens resultater, der er blevet publiceret i The Royal Society's tidsskrift Proceedings B, strider imod teorien om et såkaldt 'sweet spot': At mænd bliver mindre tiltrækkende, når de bliver for muskuløse.

Nu vil forskerne se nærmere på, hvorfor deres resultater ikke stemmer overens med lignende undersøgelser af ansigter, der har vist, at kvinder foretrækker let feminine mandeansigter.

Andre artikler på Videnskab.dk

Dating-forsker: Disse faktorer påvirker, om du finder den eneste ene

Hvorfor er mænd så glade for bryster?

Har du et ansigt som kvinderne kan lide?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Coop lukker 50 butikker
bt.dk
Anders fik lavet ’Danmarks dummeste...
bt.dk
Ophidset Morten Wieghorst: Det er...
bt.dk
17-årige Cecilie har fået nok af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx