Af Sebastian Kirk - 02/11-17 15:07

Det er bekræftet: Vi elsker hunde mere, end vi elsker andre menneskerDet er bekræftet: Vi elsker hunde mere, end vi elsker andre mennesker

Vi mennesker bliver mere oprørte, når hunde i nød, end når andre mennesker lider.

storybild

Hunde i nød fremprovokerer mere emotionel respons hos mennesker, end andre mennesker i nød gør, viser forskning.

Sætningen 'hunden er menneskets bedste ven' er måske meget mere rammende, end vi går og tror.

Et nyt studie bekræfter nemlig et tidligere studie i, at vi mennesker rent faktisk nærer større sympati for vores firbenede venner, end vi gør for vores egne tobenede artsfæller.

Det skriver The Times ifølge Independent.

I studiet, der er blevet udført på Northeastern University i Boston, USA, har forskerholdet fremlagt fire forskellige falske nyhedshistorier for 240 forsøgspersoner.

Alle fire historier handler om et overfald med et baseball-bat, hvor ofret er blevet efterladt bevidstløs med et brækket ben og adskillige åbne sår. Den eneste forskel på de fire historier er ofret - et 30-årigt menneske, et et-årigt spædbarn, en voksen hund eller en hundehvalp.

De forsøgspersoner, der læste historierne om spædbarnet, hundehvalpen og den voksne hund, reagerede nogenlunde ens, mens historien om det voksne menneske fremprovokerede væsentligt færre følelser.

»Forsøgspersonerne var væsentligt mindre bedrøvede, når voksne mennesker var ofre, sammenlignet med babyer, hundehvalpe og voksne hunde. Kun sammenholdt med spædbarnet fremprovokerede den voksne hund en lavere grad af empati,« lyder det fra forskerne bag.

Årsagen skal formentlig findes i, at vi i højere grad anser hunde og spædbørn som værende hjælpeløse, hvorfor vi nærer større sympati for dem.

»Forsøgspersonerne anså ikke deres hunde som dyr, men nærmere 'pels-babyer' eller familiemedlemmer på linje med menneskebørn,« konkluderede forskerne.

Studiet fra Boston går godt i spænd med et lignende forsøg foretaget af velgørenhedsorganisationen Harrison's Fund for et par år siden.

Her havde man indrykket to næsten identiske annoncer med overskriften: 'Ville du donere fem pund (ca. 40 kroner, red.) for at redde Harrison fra en langsom, smertefuld død?'

Forskellen på de to annoncer var, om billedet forestillede en hund eller en lille menneskedreng - og her var det hunden Harrison, der modtog flest donationer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finn blev mistænkt i Emilie...
bt.dk
Borgmester skyder københavnsk Formel...
bt.dk
Trappevasker arbejdede sig op som en...
bt.dk
Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx