Af Niels Pedersen - 25/01-18 16:37; Opdateret: 25/01-18 18:45

Derfor er det skadeligt at sidde ved vinduet på flyrejsenDerfor er det skadeligt at sidde ved vinduet på flyrejsen

Piloterne ved det, men vi andre tænker ikke over det

storybild

Modelfoto. (Billede: Iris)

RETTET 25/1 2018 KLOKKEN 18:45: BT og MX er blevet opmærksom på, at påstandene i nedenstående historie ikke er sande. Vi beklager fejlen.

Mange af os elsker vinduespladserne, når vi flyver. For det er fascinerende at få et sjældent syn af verden oppefra, for slet ikke at tale om de flotte billeder, du kan tage, hvis vejret er med dig.

Men når du sætter dig til rette på vinduespladsen, udsætter du din hud for en så høj UV-stråling, at du altid skal iføre dig solcreme eller fugtighedscreme med UV-beskyttelse - både før og under flyveturen. Ja, faktisk bør du også gøre det, selvom du ikke sidder ved vinduet.

»Vinduet ved din side i flyet er måske lille, men du er omkring 10.000 meter tættere på ozonlaget, når du sidder i et fly. Solens stråler er langt farligere i den højde, så vi bør alle være smut ind i solcreme, når vi flyver,« siger Sweta Rai fra den britiske dermatologiske forening til The Sun.

Ifølge Sweta Rai er rigtig mange flypassagerer ikke bevidste om den potentielle fare, solens stråler udgør, mens de er på vej til eller fra feriedestinationen. Men piloterne kender så udmærket til risikoen, og derfor har de næsten altid solcreme på, når de er på arbejde.

Sweta Rai anbefaler, at du ifører dig solcreme med mindst faktor 30, når du skal ud og flyve - og du bør ikke lægge solcremen for langt væk, når du er kommet ombord. UV-strålingen er så intens i 10.000 meters højde, at du skal smøre dig ind i solcreme hver anden time under turen. Det er især vigtigt, hvis du er ude på længere flyveture, understreger den britiske dermatolog.

End ikke dit tøj beskytter dig fuldstændig mod solens stråler ifølge Sweta Rai, så du skal påføre solcreme alle de steder på kroppen, der bliver udsat for solen under flyveturen. Det vil ofte være ansigtet, nakken, halsen, brystet og den arm, der vender mod vinduet. Det er også en god ide at iføre sig solbriller.

Sweta Rai understreger, at du selvfølgelig også skal smøre dig og dine børn ind i solcreme hver anden time, når I er ankommet til feriedestinationen og er udsat for solens dejlige og varme - men potentielt skadelige - stråler.

LÆS OGSÅ: Pilot død da helikopter styrtede i en sø i Sverige

LÆS OGSÅ: Piloter suspenderet: Udsatte 200 passagerer for livsfarligt stunt lige før landing

LÆS OGSÅ: Steward opdagede grædende mor under flyvetur - nu hyldes han for den historie, han fortalte hende

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sønderjyske-profil efter...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx