Af - 27/07-15 20:28

Overraskende forskning: Du ser ikke ud, som du trorOverraskende forskning: Du ser ikke ud, som du tror

Et nyt studie peger på, at vi er dårligere end fremmede til at vælge billeder, som gengiver vores udseende bedst muligt.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Pas på med at vælge dit næste pasfoto uden at konsultere en ven først. For du ser måske slet ikke ud, som du forestiller dig.

Det peger et nyt australsk studie, der er publiceret i British Journal of Psychology, på.

I studiet, der er foretaget af forskere på UNSW Australia i Sydney, donwloadede 130 studerende hver især ti forskellige profilbilleder fra Facebook af dem selv, hvorefter de skulle angive de mest vellignende billeder fra bedst til værst. Dernæst skulle de lade sig filme i et minut, ligesom der blev taget to portrætbilleder af dem.

Kvinde død under selfie-forsøg
Kvinde død under selfie-forsøg

16 fremmede blev derefter bedt om at rangere de ti profilbilleder baseret på filmoptagelserne.Resultatet viste, at der blev udvalgt andre billeder, som de mest vellignende.

73 kontrollanter blev så rekrutteret til at gennemføre en online-test, hvor de skulle matche de udvalgte profilbilleder med portrætbillederne. Og overraskende nok førte de profilbilleder, der var rangeret som de mest vellignende, af de 16 fremmede til en højere score – fem procent bedre - hos kontrollanterne, end det var tilfældet med de studerendes egne udvalgte fotos.

Vil du ligne Kylie Jenner? Snart afslører hun alle sine skønhedstrick
Vil du ligne Kylie Jenner? Snart afslører hun alle sine skønhedstrick

- Eksisterende hukommelse forstyrrer vores evne til at vælge billeder, der er gode repræsentationer eller trofast skildrer vores nuværende udseende, siger Dr David White, der er medforfatter af studiet.

Selfie-drama: Nu forbyder Disney World denne populære dims
Selfie-drama: Nu forbyder Disney World denne populære dims

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx