Af - 10/03-15 14:10

Let at distrahere? Så har du nok denne egenskabLet at distrahere? Så har du nok denne egenskab

Hvis det kniber med at holde fokus, så kan det være, at du har er særligt begavet med en anden egenskab.

storybild

(Billede: Polfoto)

Hvis du har lagt mærke til at du bliver trukket fra det, du egentlig havde gang i, og direkte ind i den samtale, der foregår ved siden af dig. Eller måske finder det umuligt at få arbejde fra hånden, når der sidder en og gnasker chips i nærheden - ja, så er der gode chancer for, at du er kreativt begavet ud over det sædvanlige.

Ny forskning fra Northwestern University har fundet en stærk sammenhæng imellem kreativitet og en tilbøjelighed til at blive forstyrret af omgivelsernse. Det skriver The Telegraph.

Det videnskabelige studie har analyseret sig frem til sit resultat ud fra analyser baseret på 100 testpersoner. De menneskelige prøveklude blev bedt om forestille sig flere usandsynlige problemstillinger og komme med så mange svar som muligt indenfor et afmålt stykke tid.

Du er næppe nede med influenza: Så tit rammer den i virkeligheden
Du er næppe nede med influenza: Så tit rammer den i virkeligheden

Derefter blev de bedt om at udfylde et spørgeskema over deres egne kreative præstationer indenfor ti områder. Blandt andet visuel kunst, creative writing, videnskabelige opdagelser og madlavning.

Forskernes konklusion var klar, at de prøvekaniner, der lettest lod sig distrahere i den første test også var blandt de mest kreative.

Ny forskning: Så lang er en penis i snit
Ny forskning: Så lang er en penis i snit

- Tilbøjeligheden til at frasortere 'irrelevante' sanselige indtryk finder sted tidligt og automatisk i hjernens behandling af information, og det kan hjælpe folk til at lave koblinger med ting de egentlig ikke koncentrerer sig om. Det kan føre til kreativitet i den virkelige verden, lyder analysen fra Darya Zabelina, der er hovedforfatter på den videnskabelige artikel.

Studiet fremhæver blandt andet evolutionsfaderen Charles Darwin, lægen og dramaturgen Anton Chekhov og den franske forfatter Marcel Proust som typer, der havde problemer med koncentrationen, men alligevel bedrev store ting.

Spiser du også for meget? Disse madvarer gør dig afhængig
Spiser du også for meget? Disse madvarer gør dig afhængig

LÆS OGSÅ: Test dig selv: Sådan opfatter andre dig ud fra dit udseende

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Dansk designer forbavset over vare i...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx