Af Frida Marie Bertelsen - 06/12-17 18:07

Ny forskning: Åbne og positive mødre skaber kreative børnNy forskning: Åbne og positive mødre skaber kreative børn

Et nyt polsk studie har nemlig undersøgt dette spørgsmål og har fundet frem til en konklusion.

storybild

Er du kreativ? Så kan du takke din mor. Et polsk studie viser nemlig, at mødre med en åben, positiv og rar personlighed skaber et miljø for barnet, der gør dem mere kreative.

Det skriver The Independent.

Forskere fra forskellige universiteter i Polen, styret af Joanna Martin Kwaniewska, har forsket i sammenhængen mellem personlighedstræk hos moderen og hvilken effekt det så har på barnets kreativitet.

Over 3.000 mødre sagde ja til at deltage i undersøgelsen. Kun kvinder deltog i forsøget, da det i Polen er kvinderne, der er den primære omsorgsperson i familien. Selve undersøgelsen er baseret på den såkaldte femfaktormodel.

Som modellen nok antyder, er der tale om fem faktorer: Ekstraversion (indadvendt-udadvendt), neuroticisme (bekymret-rolig), åbenhed (konventionel-original), samvittighedsfuldhed (upålidelig-trofast) og venlighed (irritabel-godmodig).

LÆS OGSÅ: TV: Rørende eksperiment beviser, at børns forhold til deres mødre er helt unikt

Mødrene blev i forbindelse med undersøgelsen bedt om at udfylde et spørgeskema, hvori de skulle beskrive det miljø, de opfostrer deres børn i.

Resultaterne for studiet konkluderede, at mødre, der udviser åbensindethed og glæde overfor barnet, har bedre muligheder for, at udvikle de mest kreative betingelser for barnet og dermed gøre barnet mere kreativt.

LÆS OGSÅ: Natascha Linea: Mine børn må gerne tale med fremmede

Undersøgelsen viste desuden også, at åbensindethed ikke var den eneste og afgørende faktor for kreativitet hos barnet.

Ekstroversion - om hvorvidt moderen er udadvendt eller indadvendt, hensynsfuld eller hensynsløs - viste sig også at have en stor betydning. Forskerne kunne her konkludere, at de udadvendte og hensynsfulde mødre, var bedre i stand til at motivere deres barn til at være innovative og lære af deres fejl.

Det er vigtigt at pointere, at alle børn har evnen til at være kreative, men deres miljø spiller en afgørende rolle for, om barnet lever op til dets egentlige potentiale.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx