Af VIDENSKAB.DK - 04/07-17 08:59

Dårlig nyhed til mænd: Fertiliteten styrtdykker, efter de fylder 30Dårlig nyhed til mænd: Fertiliteten styrtdykker, efter de fylder 30

Det biologiske ur tikker ikke kun for kvinderne, viser ny forskning. Mændene skal op af stolen, hvis de vil være sikre på at få børn, mener en forsker.

storybild

Det er ikke kun kvinder, der kan blive ramt af det tikkende biologiske ur, hvis de drømmer om at få børn. Det viser ny forskning, der netop er blevet præsenteret ved en international konference om frugtbarhed i Geneve, Schweiz.

Det er nemlig ikke nok, at kvinden er ung – mænd har også langt større chance for at blive fædre, når de er i 30’erne, end når de har rundet de 40, indikerer forskningen fra Beth Israel Deaconess Medical Center og Harvard Medical School.

Det skriver theguardian.com ifølge Videnskab.dk.

Læs mere på Videnskab.dk: Hvordan undgår man at få dårlig sædkvalitet?

I det nye studie undersøgte forskerne 19.000 amerikanske par, der var i behandling med in vitro-fertilisering, også kaldet reagensglasbefrugtning.

Som forventet havde de ældste kvinder – i aldersgruppen 40-42 år – de laveste fødselsrater, og dette var uafhængigt af partnerens alder.

Men for yngre kvinder spillede mændenes alder en betydelig rolle. Kvinder under 30 år havde hele 27 procent mindre sandsynlighed for at få et barn med en partner på 30-35 år, sammenlignet med 40-42 år.

De lidt ældre kvinder på 35-40 år havde 54 procent chance for at få et barn efter reagensglasbehandling med en mand på 30-35 år, men dette steg til 70 procent, når manden var under 30.

Læs mere på Videnskab.dk: Sådan overvinder du angst og bliver mentalt stærk

Hovedforfatter af studiet Laura Dodge fra Harvard Medical School i USA mener, at studiets resultater er vigtige for par, der tænker på familieforøgelse.

»Når de træffer denne beslutning, bør de også tage mandens alder i betragtning,« siger hun til theguardian.com ifølge Videnskab.dk.

Professor i gynækologi og obstetrik på University of Southampton Nick Macklon, der ikke har været involveret i studiet, er enig.

»Denne viden kan hjælpe kvinder til at opfordre deres mandlige partnere til at komme op af stolen. Vi ved fra talrige studier, at en af grundene til, at kvinder får børn sent, er, at mændene kan være lang tid om at støtte idéen,« siger Nick Macklon.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Advarsel i USA: Hjerne-orm spreder sig

Bliver man mindre våd, hvis man skynder sig gennem regnen?


LÆS OGSÅ: Voldtægt blev filmet på overvågningskamera

LÆS OGSÅ: Manden bag 'Sex and the City' afslører: Sådan fik Mr. Big sit navn

LÆS OGSÅ: Verdenskendt komiker forarger igen: Går hans joke over stregen denne gang?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Magnussen inden grandprix: Her kan vi...
bt.dk
Enhåndet fighter får chancen: Nu skal...
bt.dk
Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Superliga-klub varsler nye tider:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx