Af - 14/07-16 20:43; Opdateret: 14/07-16 21:23

LISTE: Sådan kommer du lettest over din eksLISTE: Sådan kommer du lettest over din eks

Et brud med kæresten kan gøre ondt, men der er måder at lette kærestesorgerne på.

Bildstrecke im Grossformat »
Hvis du føler, du kommer i bedre humør af at høre trist musik, når du er ked af det, er det helt naturligt. Et forskningsprojekt fra Freie Universität Berlin fra 2014 konkluderer nemlig, at det at lytte til sørgelig musik kan skabe positive følelser og fredfyldthed hos lytteren. For mange er det formentlig ikke specielt tillokkende at tænke på en eks lige efter et brud. Men at fundere over forholdet og bruddet kan faktisk være en hjælp, viser forskning fra University of Arizona fra 2014. Studiet konkluderede, at de testpersoner, der reflekterede over årsagen til et brud, havde lettere ved at acceptere det, og at de følte sig mindre ensomme. Det kan være et stort humørboost at tilbringe tid med din bedste ven eller veninde. Eksempelvis viser forskning fra Concordia University, at tid sammen med en tæt ven kan reducere stressniveauet i kroppen. Behandlede din kæreste dig uretfærdigt? Eller savnede du at være ude alene med vennerne? Der er sikkert flere positive ting ved, at du er ude af forholdet, så prøv at fokusere på dem. Italiensk forskning fra 2010 viser nemlig, at en optimistisk attitude kan føre til større livskvalitet. Det er dog klart, at du ikke kan være glad hele tiden - og det er også okay. Græd, hvis du har brug for det. Flere forskningsprojekter viser nemlig, at det kan føles terapeutisk og forbedre humøret efterfølgende. Hvis du føler dig klar til at komme videre, så spring ud i det. I et amerikansk forskningsprojekt fra 2014 viste dem, der var begyndt at gå på dates igen inden for syv måneder, mere velvære end dem, der forblev single. Et brud giver dig mulighed for at finde dig selv. Et forskningsprojekt fra Illinois, USA viser, at jo længere du er i et forhold, jo mere bliver din identitet flettet sammen med din partners. Hvis du bliver single, så prøv at fokusér på, hvad du gerne vil, og prøv nye aktivteter. Man siger, at tiden læger alle sår - og sådan er det også, når det kommer til forhold. Forskning fra The American Psychological Association viser, at jo længere tid der efter fra et brud, jo mere heler du følelsesmæssigt.

Det kan være virkelig hårdt, når et forhold går i opløsning. Lige meget om du ikke havde set det komme, eller om du vidste, at det var uundgåeligt, gør det bare ondt.

LISTE: 9 ting, der gør dig mindre attraktiv
LISTE: 9 ting, der gør dig mindre attraktiv

Desværre er der ikke et vidundermiddel, der fluks kan kurere kærestesorger. Men ifølge videnskaben er der flere måder at gøre tiden efter et smerteligt brud lettere at komme igennem.

Huffington Post har samlet en liste med syv af de mest effektive videnskabelige tips til, hvad du skal gøre efter et hårdt brud.

Du kan læse de syv tips, hvis du klikker dig gennem galleriet i toppen af artiklen.

LISTE: 13 komplimenter som fyre elsker at få
LISTE: 13 komplimenter som fyre elsker at få

Denne ene ting kan gøre en kvinde mere liderlig
Denne ene ting kan gøre en kvinde mere liderlig

LISTE: 12 grunde til at sex om sommeren er det VÆRSTE
LISTE: 12 grunde til at sex om sommeren er det VÆRSTE

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx