Af - 27/05-17 09:38; Opdateret: 27/05-17 10:15

Her er 11 tegn på, at du er en navlepillende og selvoptaget narcissistHer er 11 tegn på, at du er en navlepillende og selvoptaget narcissist

Kender du en narcissist? Er du selv en narcissist? Når du har læst denne artikel, kan du nok godt finde en ven med et eller flere af disse usympatiske træk. Måske er du det selv.

storybild

Trump og Putin bliver tit og ofte kaldt narcissister. (Billede: Stevo Vasiljevic)

Ifølge denne undersøgelse fra 2009 er seks ud af 100 mennesker narcissister, så du kender sikkert en. Hvis du er i tvivl, kan du tjekke denne liste, der oprindeligt er lavet af The Independent.

Den almindelige narcissist har et kæmpe ego og er ekstremt selvcentreret. Alligevel tåler narcissisten ikke kritik, for selvom vedkommende er stor i slaget, er han eller hun faktisk ret utilfreds med sig selv. Det kan resultere i store følelsesudbrud, hvis man kritiserer en narcissist.

Narcissister elsker at at være i centrum og få ros. Han eller hun vil tit tage alle de rosende ord helt bogstaveligt - også selvom de er vildt overdrevne.

En ægte narcissist overdriver egne præstationer.

Her er de mest anvendte emojis - og det siger de om din personlighed
Her er de mest anvendte emojis - og det siger de om din personlighed

De fleste narcissister gør et stort nummer ud af alt, fordi de elsker opmærksomhed og vil gøre alt for at få den. Til tider ser de sig selv som helte og forsøger at skille sig ud fra mængden. Dog findes der også den stille narcissist, der sidder i hjørnet og bare ved, at når verden er klar, så overtager han eller hun verdensherredømmet - billedligt talt.

Narcissister vokser ved at nedgøre og negligere andre mennesker.

Narcissister er udprægede konkurrencemennesker og ekstremt dårlige tabere. De bliver ofte misundelige og jaloux, når de sammenligner sig selv med andre - på de andres præmisser. Narcissisten måler konstant sin egen præstation i forhold til andre.

Narcissister er generelt ikke særlig empatiske. De er derfor gode til at manipulere deres omgivelser til at give dem, hvad de ønsker.

En narcissist er meget optaget af magt. Han eller hun mener, at magten og beføjelserne er noget, der er fortjent - ikke noget man skal bevise sit værd for at få.

De giver ofte råd - også selvom de ikke er blevet bedt om det. De ser nemlig sig selv som lidt klogere end andre mennesker.

Vildt: Sådan opfatter folk dig, hvis du sover for lidt
Vildt: Sådan opfatter folk dig, hvis du sover for lidt

De er utålmodige og forventer at få deres behov tilfredsstillet lige nu og her. Narcissister forventer, at andre mennesker retter ind efter deres behov.

Narcissister vil aldrig tage skyld eller ansvar. Det bliver presset over på andre. Narcissisten gør jo ikke noget forkert - mener han eller hun selv.

Så er spørgsmålet:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ikonisk stadion til salg: Rigmand vil...
bt.dk
Tøjgigant lider i Danmark: Værste...
bt.dk
Prins Harry har valgt sin forlover...
bt.dk
Kæmpebeløb: Nyt sommerhus på markedet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx