Af Webstud/TR - 16/10-17 08:59

Derfor foretrækker unge fyre 'bromances' frem for forhold med kvinderDerfor foretrækker unge fyre 'bromances' frem for forhold med kvinder

Kan du og din bro nikke genkendende til det her?

storybild

I en bromance føler fyrene, at de kan være sig selv og vise følelser, som de måske ikke ville gøre i et romantisk forhold. (Billede: Scanpix/Arkiv)

Fyre i starten af 20'erne er mere tilfredse med deres erfaringer med bromances end romancer. Det viser et nyt studie fra University of Bedfordshire i England.

Gennem interviews med 30 mandlige, heteroseksuelle universitetsstuderende fandt forskerne frem til, at fyrene foretrækker at have et tæt forhold med en anden fyr frem for et romantisk forhold med en person af det modsatte køn.

via GIPHY

I et tæt venskab med en anden fyr føler de unge mænd sig trygge og kan få afløb for nogle af de følelser, de ikke kan komme ud med i andre sammenhænge som eksempelvis med en kæreste.

En 'bromance' er et ''meget nært, venskabeligt forhold mellem to mænd''.

Kilde: ordnet.dk

»Vi har fundet frem til, at 'bromancens' tætte, følelsesmæssige og tillidsfulde natur giver unge mænd et nyt socialt rum til følelsesmæssig åbenbaring uden for de traditionelle heteroseksuelle forhold,« skriver forskerne bag den overraskende videnskabelige forskningsartikel.

via GIPHY

Samtlige interviewpersoner var eller havde været i et forhold, da de blev interviewet. De havde derfor mulighed for at sammenligne deres erfaringer med at være i et forhold med deres tætte venskaber til andre fyre.

»I 'bromancerne' kunne fyrene fjerne masken og blotte mere af deres angst og svagheder uden at frygte at blive dømt eller andre konsekvenser som tilbageholdelse af sex og langvarige skænderier,« siger Adam White, der er en af studiets forskere, ifølge BroBible.

via GIPHY

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vennen ville besøge Schumacher: Fik...
bt.dk
Kammeradvokaten afslører om Stein...
bt.dk
Sikker sejr til Randers: Brandvarm...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx