Af - 22/12-15 22:11

Rapport: Hovedpinepiller er fuldstændig ubrugelige mod influenzaRapport: Hovedpinepiller er fuldstændig ubrugelige mod influenza

Ny forskning peger på, at det gamle råd og hovedpinepiller mod influenza er komplet ubrugeligt.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du har influenza så spis nogle hovedpinepiller - det slår feberen ned. Sådan lyder et ofte brugt råd til dem, der med blanke øjne hoster og hakker.

Men ny forskning peger op, at hovedpinepiller bestående af paracetamol - Panodil, Pamol, Pinex - ikke hjælper en tøddel på influenza.

Nogle af de 80 influenzaramte testpersoner fik paracetamol, mens den anden del fik placebopiller - altså en pille helt uden virkning.

Forskerne kommer fra New Zealand og i konklusionen skriver de:

Almindelig paracetamol havde ingen effekt på virusudskillelse, temperatur eller de kliniske symptomer hos patienterne.

Mangler du vigtige vitaminer? Her er tegnene
Mangler du vigtige vitaminer? Her er tegnene

Trods anbefalinger om at bruge paracetamol til symptomlindring i influenza, har undersøgelse vist, at det ikke har nogen effekt.

Jerk W. Langer, der er læge og foredragsholder, peger på, at det måske ligefrem kan være en dårlig idé at tage hovedpinepiller, når man har feber.

- Ved moderat feber er der ingen grund til at tage paracetamol, for kroppen bruger blandt andet feber til at bekæmpe sygdom med. Man risikerer, at symptomerne varer længere, siger Jerk W. Langer, som dog understreger, at der kan være gode grunde til at tage hovedpinepiller - som eksempelvis hovedpine - når man har influenza.

Resultaterne er offentliggjort af forskere fra Asian Pacific Society of Respirology, og du kan finde hele rapporten her.

LÆS OGSÅ: Du er næppe nede med influenza: Så tit rammer den i virkeligheden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Britiske ransagning indledt hos...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx