Af - 11/06-16 15:21

Nyt studie: Så lidt sodavand kan give kræftNyt studie: Så lidt sodavand kan give kræft

Ny, svensk forskning peger på en sammehæng mellem indtag af sodavand og kræft

Bildstrecke im Grossformat »

De fleste ved nok godt, at sodavand ikke er sundt.

Men at det også er under mistanke for at være kræftfremkaldende er formentlig overraskende for mange.

Et nyt, svensk studie peger dog på, at der kan være en sammenhæng mellem de sukkerholdige drikke og kræft i galdeblæren og galdevejene.

Forskningsmediet Medpagetoday skriver, at et svensk forskerhold fra Karolinska Institutet har gennemset kosten hos 7.100 voksne svenskere i 13 år.

Derfor skal du ALDRIG drikke direkte fra dåsen
Derfor skal du ALDRIG drikke direkte fra dåsen

Resultatet viser, at de, som drak mere end 400 milliliter sodavand eller mere om dagen, havde øget risiko for at få en af kræftsygdommene.

Forskerne tøver dog med at drage konklusioner, da indtag af sodavand også er forbundet med fedme og sukkersyge, der igen er forbundet med en øget kræftrisiko.

- Der er brug for flere undersøgelser af sammenhængen mellem indtagelsen af sukkerholdige drikke og risikoen for kræft i galdevejene og galdeblæren. Her ville det være bedst, hvis man kunne dele det op i drikke, der er sødet med sukker og drikke, der er kunstigt sødet, skriver forskerne i studiet, der er publiseret i det videnskabelige tidsskrift Journal of the National Cancer Institute.

Så dårligt er det at drikke danskvand
Så dårligt er det at drikke danskvand

Kun ét lignende studie er lavet tidligere. Det viste ingen sammenhæng mellem sodavand og kræft i galdeblæren og galdevejene.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx