Af - 14/10-15 11:38; Opdateret: 14/10-15 12:10

Bliv bare siddende på arbejdet: Derfor behøver du ikke rejse dig fra kontorstolenBliv bare siddende på arbejdet: Derfor behøver du ikke rejse dig fra kontorstolen

Ny forskning viser, at stilsiddende adfærd ikke kan kobles sammen med højere risiko for at dø.

storybild

Der er ifølge forskning umiddelbart ikke noget at vinde ved at rejse sig på arbejdspladsen. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Du behøver ikke noget hæve-sænke bord på kontoret.

Det mener en gruppe forskere, som har undersøgt de sundhedsmæssige konsekvenser ved at sidde på sin 'flade' frem for at stå op.

Ifølge gruppen er det at sidde ned ikke mere skadeligt for dig end at stå op, så længe du jævnligt motionerer. Den stationære sidde-position er nemlig ikke værre end den stationære stående position, påstår forskerne.

Hollywoods tyksak i vildt vægttab
Hollywoods tyksak i vildt vægttab

Tidligere har forskning peget på, at det kan gå ud over dit helbred, hvis du sidder ned det meste af dagen. Men en gruppe forskere fra Exeter University og University College London peger i en ny rapport på, at det ikke betyder noget - så længe man får motion.

Forskerne fulgte mere end 5.000 mennesker i en 16 års periode og fandt ingen sammenhæng mellem dødelighed og det at sidde ned på arbejde, i fritiden eller når deltagerne så fjernsyn.

Børn skal lege sig til bevægelse og sundhed
Børn skal lege sig til bevægelse og sundhed

- Enhver stationær kropsholdning, hvor energiforbruget er lavt, kan være til skade for sundheden, siddende såvel som stående. Resultaterne sår tvivl om fordelene ved sidde- og stå-arbejdsstationer, som arbejdsgivere i stigende grad leverer for at fremme sunde arbejdsmiljøer, siger Melvyn Hillsdon professor fra Exeter Universitys sports- og sundhedsafdeling.

Rapporten, som blev offentliggjort i tidsskriftet International Journal of Epidemiology, sår tvivl om tidligere anbefaling fra det britiske sundhedsinstitut, National Health Service, om at man maksimalt må sidde ned 30 minutter ad gangen.

LÆS OGSÅ: Ny forskning åbner for motion i pilleform

LÆS OGSÅ: Sex-ferier: Spies er tilbage med ny fræk reklamefilm

LÆS OGSÅ: FILMANMELDELSE: Temmelig mat skakfilm

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

S-profil kan være færdig i dansk politik
bt.dk
Udbetaler millioner i gyldne...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx