Af - 25/09-16 15:11

Nyt studie af E-cigaretter: Denne smagsvariant er særlig farligNyt studie af E-cigaretter: Denne smagsvariant er særlig farlig

Røgen er ekstremt skadelig.

storybild

Man vaping electronic cigarette and blowing smoke.

Forskere ved Roswell Park Cancer Institute i USA har foretaget en undersøgelse af bivirkningerne ved brugen af e-cigaretter, og her fandt de frem til at, at styrken på e-cigarettens batteri er afgørende for, hvor giftig røgen er at få ned i lungerne.

Derudover konkluderede forskerne, at risikoen for at inhalere farlige gifte blev forøget, hvis man blandede forskellige smagsvarianter, og at den absolut mest skadelige smagsvariant er jordbær.

Forsker: Vaping ER sundere
Forsker: Vaping ER sundere

- Selvom mange af smagsvarianterne til e-cigaretter er blevet certificeret som så sikre, at de kan spises, så er findes der ikke megen viden om, hvad der sker, når smagene bliver opvarmet og inhaleret, siger Maciej Goniewicz, der har stået for forskningsprojektet.

- Vores studie tyder på, at forskellige ting ved e-cigaretter, eksempelvis smagsstoffer, kan skabe farlige gifte, der inhaleres, og derfor bør man udvise forsigtighed med e-cigaretter, indtil der er foretaget mere omfattende undersøgelser, siger Maciej Goniewicz.

Forskerne undersøgte seks forskellige typer e-cigaretter, der havde forskellige smagsvarianter, tobak, pina colada, menthol, kaffe og jordbær.

E-cigaret skød hul i Kenneths tunge
E-cigaret skød hul i Kenneths tunge

Samtidig brugte de batterier med forskellige styrker, og her konkluderede de, at jo højere styrke der var på batteriet, desto mere giftig blev røgen, og de farlige stoffer blev endnu flere, når der blev tilsat flere smagsvarianter - med jordbær som den absolut værste.

Forskerne mener selv, deres konklusioner bør flere til mere regulation af markedet.

- Vores resultater bør føre til flere regler på området, fordi de pågældende funktioner er nogle, der kan reguleres og standardiseres. Derudover kan dampere reducere faren ved at vælge mindre giftige produkter og batterier med mindre styrke, siger Maciej Goniewicz.

Dan blev arret for livet: E-cigaret eksploderede i lommen
Dan blev arret for livet: E-cigaret eksploderede i lommen

Du kan læse hele forskernes konklusion her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Multiresistente bakterier spreder sig...
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Modeekspert sætter ord på prins...
bt.dk
Flyttede 17 dage før samlever døde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx